Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
250 milim elma suyu
2 Yemek kaşığı tozşeker
1 Adet limon
1 Adet çubuk tarçın
2 Adet armut
125 gr un(1 su bardağından biraz fazla)
250 milim süt (1 su bardağı)
2 Adet yumurta
20 gr margarin
2 Tatlı kaşığı sıvıyağ
100 gr sütsüz çikolata
4 Adet top dondurma
75 gr çikolatalı fındık ezmesi
40 gr kıyılmış antepfıstığı
Tuz

Hazırlanışı
Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın.
Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın.
20 Dakika dinlendirmeye bırakın.
Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvıyağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun.
Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün.
Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin.
Süzülmüş armut, dondurma ve antepfıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 707
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 12:01
teşekkürler
liamsi Tarih: 05.03.2006 01:46
Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:40
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
ens_selman Tarih: 28.12.2005 03:39
eline sağlık dostum
masarac Tarih: 28.12.2005 03:37
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 16:43
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:08
Emeqin ve eLine saqLık saoL !
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 14:57
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:21
Ellerine ve emeklerine saglik arkadasim