Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Adet patlıcan
2 Adet soğan
3-4 Diş sarmısak
2 Adet domates (süslemek için ayrıca 4 dilim domates)
1 Adet sivribiber (süslemek için ayrıca 4 adet sivribiber)
250 Gr yağsız kıyma
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
4 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarmısak, sivribiber ve domatesleri hafifçe kavurun.
Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın.
Patlıcanların ortasını bir bıçak yardımı ile uzunlamasına yarın.
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun.
1 su bardağı su ilave edip üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.



Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 931
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:12
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 21:11
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 06:52
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:24
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 12:53
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 11.12.2005 22:58
tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 09:12
Ellerine saglik arkadasim
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 01:39
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
demet Tarih: 21.09.2005 23:48
eline sağlıkkk