Sufle Tatlısı

Son güncelleme: 20.04.2009 01:00
  • çikolatalı sufle tatlısı - sufle tatlısı tarifi

    noimage

    Malzemeler
    1 litre Süt
    100 gr hafif tereyağı
    5 tatlı kaşığı kakao
    3 yumurta
    2 yemek kaşığı dolusu un
    6 tatlı kaşığı şeker
    100 gr % 75 bitter çikolata

    Hazırlanış
    Tereyağını eritin ve ardından unu ekleyin, kısık ateşte karıştırarak pişirin.
    karışım yoğunlaşıp rengi esmerleşmeye başladığında ağır ağır süt eklemeye başlayın.
    Karışım yoğurt kıvamını alıp kaynadıktan sonra ise kakaoyu ekleyin.
    Az daha karıştırıp şekeri ve ufalanmış bitter çikolatayı ekleyin.
    Çikolatalar eridikten sonra 1 kere daha karıştırın ve ocağın altını kapatıp
    soğumaya bırakın.Sufle kaplarının içini yağlayın ve ince bir tabaka şeker ile kaplayın.
    Ayrı bir yerde yumurtaların sadece beyazlarını köpük halini alana kadar çırpın.
    Sufle karışımınızın 3/4 ünü sufle kaplarına bölüştürün.Kalan 1/3 ü, yumurta sarılarını
    ve çırpıp köpük haline getirdiğiniz yumurta aklarını ekleyip karıştırın ve sufle kaplarının
    üstüne ekleyin.175 derecede pişirdiğiniz suflelerinizi krema ve şeker ile servis edebilirsiniz.
#18.04.2009 21:52 0 0 0
  • guzel gorunuyor tesekkurler
#19.04.2009 08:26 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • çikolata olurda güzel olmazmi

    ellerine saglik abla
#19.04.2009 21:44 0 0 0
  • sağol baharcığım:)
#19.04.2009 22:54 0 0 0
  • Bende isterim nagehan.
#19.04.2009 23:54 0 0 0
  • tamam abim inşallah:)

    ama ben yaz diyetine başladım tatlı falan yemiyorum:(
#20.04.2009 00:04 0 0 0
  • Haftada bir mutlaka yaptığım bir tatlıdır ve sıcak yenmelidir. Sıcak sufle ve profiterol de üzerime rakip tanımammm... Sağol ayışığı
#20.04.2009 00:59 0 0 0
  • iddalıyız yani:D

    yeriz belki birgün senin elinden bellimi olur:))
#20.04.2009 01:00 0 0 0