Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Adet tavuk but
8 Dilim pastırma
3 Adet domates
3 Dal taze soğan
3 Diş sarımsak
2-3 Dal maydanoz
1 Limon kabuğu rendesi
2 Çorba kaşığı limon suyu
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı kekik, biberiye ve adaçayı karışımı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Maydanozu yıkayıp kıyın, sarımsakları ezin.
Geniş bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi ve baharatları karıştırın.
Tavuk etlerini derin bir fırın kabına alıp, hazırladığınız karışımı üzerine dökün.
Marine olması için yarım saat bekletin.
Taze soğanları temizleyip, doğrayın.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanları sote edin.
Domatesleri ekleyip sos kıvamını alıncaya kadar pişirin.
Sosu etlere ilave edip önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pişince tepsiyi fırından çıkarın.
Her bir etin ortasını ve kemikli kısmını pastırma dilimleri, ucunu ise alüminyum folyo ile sarın.
Tekrar fırına verip, 5 dakika daha pişirin.
Sıcak olarak sevis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 672
favori
like
share
SquadroN Tarih: 31.07.2008 16:03
Sağolasın
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:53
paylaşım için thanks
Çetin Tarih: 13.06.2006 18:42
eline sağlık
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:39
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:06
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 12.02.2006 11:52
eline emeğine sağlık
refik Tarih: 25.01.2006 15:03
tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 02:59
[COLOR=tomato]Paylaştığınız için teşekkürler.Ellerinize sağlık :
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:58
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk: