şalgam nasıl yapılır - şalgam suyu tarifi




2 Kg kırmızı havuç
Su (havucu koyduktan sonra 10Lt'lık bidon yada kabın tamamını su ile doldurun)
1 Avuç nohut
2 Avuç bulgur veya settik
Bir miktar acı süs biberi 1-2 avuç kadar yada acı severseniz arttırabilirsiniz (isterseniz süs biberlerini ayrı kurup içerken acı suyunu istediğiniz miktarda ilave edebilirsiniz.)
Yeter miktarda tuz.

Önce havuçları temizleyip 2 parmak büyüklüğünde (yada kafanıza göre ayarlayın büyüklüğünü) parçalara ayırıyoruz ardından tuzlu suyumuzu ayarlayıp ikisini bir bidona, cam kutuya artık elinizde ne varsa, koyuyuruz, temiz bir bez parcası içine bulgur(yoksa settik) ve nohutları koyup bezin ağzını bağlayıp kabımıza atıp, kabımızn ağzını iyece kapatıyoruz 10-20 gün (oda sıcaklığına göre değişiyor) arasında içmeye hazır hale gelecektir. erken olmasını isterseniz suyu ısıtarak kurabilirsiniz. Olmaya doğru havuçlar iyice kırmızılaşıp suyuda kan gibi görünmeye başlayacaktır havuç kalitesine göre havuç miktarını arttırabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 11129
favori
like
share
4smin Tarih: 17.04.2010 14:56
çokk severimm... ve zaten evdenn eksik olmazz ...yhani bazı zamn dilimleri dışında...
ASİ-ADANALI Tarih: 09.03.2010 19:18
ADANAMIN 1 NUMARALI İÇECEĞİ HERKES YAPAMAZ BUNU KESKİN OLMASI LAZIM ADANADA DA ÇOK SAHTE ŞALGAMCI VAR HEP BOYA HER YERDEN İÇİLMEZ ZATEN EMEĞİNE SAĞLIK ARKADASIM
hhadise Tarih: 27.11.2009 16:44
eline sağlık ben nohut yerine mayalı hamur koyuyorum bir tanede kırnızı pancar koyuyorum