Duke Nukem Forever Neredeyse hazırmış

Son güncelleme: 19.04.2009 12:42
  • noimageYılan hikayesi gerçeğe dönüşebilecek mi? Duke Nukem yapımcılarından umut verici yeni açıklama geldi.

    3DRealms12 seneden beri Duke'ün geri dönüşünü duyurmaktan bıkmadı. Şimdiyse George Broussard'a göre "Duke Nukem Forever" oyununun yapımı yüzde 90 oranında tamamlandı.

    Duke Nukem proje yöneticisi Broussard Twitter sayfasında oyunun tamamlanması için geriye sadece71 geliştirme aşamasının kaldığını açıkladı. 1997'nin başında 900 geliştirme aşamasıyla başlandığı söyleniyor.

    Oyun "Vaporware" kavramının en popüler öncülerinden biri. Vaporware, üretici tarafından duyurulan fakat asla çıkış tarihine yetiştirilemeyen ürünlere verilen genel bir isim. Vaporware aşamasına geçmiş ürünler genellikle bir gün tamamen iptal edilir. Fakat senelerdir gecikmeye rağmen yayımlanan programlar da var. Örneğin senelerdir hayranlarına Çin işkencesi yapmış olan "Stalker" oyunu.

    Yenilikler

    Yine de "Duke Nukem Forever" için hala umut var ki, George Broussard'ın Twitter mesajı bunu tetikler nitelikte. Fakat oyunun bu sene çıkıp çıkmayacağı hala belli değil. Zira geliştiriciler yüzde 90'lık kısım için 12 seneye ihtiyaç duyduysa geriye kalan yüzde 10'luk kısım bir seneden fazla sürebilir.

    Şurası kesin: Eski oyundan tanınan birçok oyun "DNF"de kullanılacak; efsanevi küçültme silahı da.
#19.04.2009 12:42 0 0 0