Osmanlı İrmik Tatlısı, Osmanlı İrmik Tatlısı yapilisi, Osmanlı İrmik Tatlısı tarifi


Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2,5 su bardağı irmik
• Yarım su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Şerbeti için:
• 4 su bardağı şeker
• 4,5 su bardağı su

Tarif

Yumurtalar şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. İçerisine yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsisiye yayılır. Tepsi de ilk 10 dakika 4. kademede daha sonra 3. kademede ortalama 35-40 dakika pişirilir.

Şerbeti için 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su tencerede kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Şerbet ılık olarak ılık tatlının üzerine dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1148
favori
like
share
hhadise Tarih: 23.12.2009 10:06
senin bu tarifin revani değilmi
The ReG Tarih: 27.04.2009 11:44
görunusu cok gusel tesekkurler :3:
osman n Tarih: 25.04.2009 22:08
ismimi gördüm onun içinde bir bakayım dedim adı osman ise güzeldir
BoardBeLasi Tarih: 25.04.2009 18:10
ellerine saglik Nergish
SU-PERISI Tarih: 22.04.2009 12:01
Nefis görünüyor eline saglık hayatım.
çalıkuşu Tarih: 19.04.2009 13:52
emeğine sağlık..