salata çeşitleri - kuşkonmaz salata nasıl yapılır



KUŞKONMAZ SALATASI



Malzemeler

2 Adet kuşkonmaz
2 Adet patates
300 gr çalı fasulyesi
1 Adet en küçük boy lahana
3 Adet yumurta
1 Adet limon
3 Adet kornişon
Yeteri kadar mayonez
Yeteri kadar zeytinyağı, karabiber ve tuz

Hazırlanışı

* Kuşkonmaz ve çalı fasulyesini ayıklayıp, yıkayın.
* Patateslerin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
* Lahanın yapraklarını ayırıp iyice yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
* Kuşkonmaz, fasulye, patates ve lahanaları ayrı kaplarda, tuzlu su ile haşlayıp suyunu süzün.
* Yumurtaları katı oluncaya kadar haşlayın.
* Kuşkonmazları küçük parçalara bölünüp salata tabağına koyun.
* Patetes, lahana ve fasulyeleri ilave edip tuzladıktan sonra iyice karıştırın.
* Üstünü mayonezle kaplayın.
* Dilimlenmiş katı yumurta ve kornişonlarla mayonezin üstünü süsleyin.
* Bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 458
favori
like
share