Renkli Ekmek

Son güncelleme: 20.04.2009 03:04
  • ekemk yapımı - renkli ekmek nasıl yapılır

    noimage

    Malzemeler:

    hamur için:

    3 su bardağı ılık su

    1 çorba kaşığı toz maya veya 25 gr yaş maya

    1 türk fincanı kahvesi erimiş oda ısısında tereyağı veya sıvıyağ

    2 çorba kaşığı süt tozu

    2 çorba kaşığı toz şeker

    1 çay kaşığı tuz

    un

    Ayrıca:

    1/2 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı

    2 çorba kaşığı kakao

    4 çorba kaşığı şeker; kakao ve antep fıstığına eklenecek.



    Yapılışı:

    1- su bir kaba konur; içine maya, tuz, şeker, yağ ve süt tozu eklenir aldığı kadar unla ele hafif yapışan bir hamur yapılır.

    2- hamur yarım saat ılık bir yerde üzeri örtülerek mayalanır.

    3- hamur 3 parçaya bölünür. Kakao ekleyeceğiniz hamur biraz kücük olsun. Küçük parça hamura; kakao, 2 çorba kaşığı su ve 2 çorba kaşığı pudra şekeri ekleyin iyice yoğurun. İkinci hamura; 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı su ve antep fıstığı ekleyin yoğurun. Elinize çok yapısıyorsa çok az un ekleyebilirsiniz.

    4- hamuru eklediğim resimlerdeki aşamalara bakarak yapın. Yağlanmış unlanmış bir baton kalıba uzunlamasına koyun yarım saat ılık bir yerde üzerini bir bezle kapatarak mayalayın. önceden ısınmış 180 derecede pişirin.

    Not: kalıp büyük baton kalıp olursa ekmek daha rahat pişer ve şekil alır. Kalıp küçükse yarım ölcü yapın
#20.04.2009 03:04 0 0 0