1 türk fincanı kahvesi erimiş oda ısısında tereyağı veya sıvıyağ
2 çorba kaşığı süt tozu
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
un
Ayrıca:
1/2 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker; kakao ve antep fıstığına eklenecek.
Yapılışı:
1- su bir kaba konur; içine maya, tuz, şeker, yağ ve süt tozu eklenir aldığı kadar unla ele hafif yapışan bir hamur yapılır.
2- hamur yarım saat ılık bir yerde üzeri örtülerek mayalanır.
3- hamur 3 parçaya bölünür. Kakao ekleyeceğiniz hamur biraz kücük olsun. Küçük parça hamura; kakao, 2 çorba kaşığı su ve 2 çorba kaşığı pudra şekeri ekleyin iyice yoğurun. İkinci hamura; 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı su ve antep fıstığı ekleyin yoğurun. Elinize çok yapısıyorsa çok az un ekleyebilirsiniz.
4- hamuru eklediğim resimlerdeki aşamalara bakarak yapın. Yağlanmış unlanmış bir baton kalıba uzunlamasına koyun yarım saat ılık bir yerde üzerini bir bezle kapatarak mayalayın. önceden ısınmış 180 derecede pişirin.
Not: kalıp büyük baton kalıp olursa ekmek daha rahat pişer ve şekil alır. Kalıp küçükse yarım ölcü yapın