ekemk yapımı - renkli ekmek nasıl yapılır



Malzemeler:

hamur için:

3 su bardağı ılık su

1 çorba kaşığı toz maya veya 25 gr yaş maya

1 türk fincanı kahvesi erimiş oda ısısında tereyağı veya sıvıyağ

2 çorba kaşığı süt tozu

2 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

un

Ayrıca:

1/2 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı

2 çorba kaşığı kakao

4 çorba kaşığı şeker; kakao ve antep fıstığına eklenecek.



Yapılışı:

1- su bir kaba konur; içine maya, tuz, şeker, yağ ve süt tozu eklenir aldığı kadar unla ele hafif yapışan bir hamur yapılır.

2- hamur yarım saat ılık bir yerde üzeri örtülerek mayalanır.

3- hamur 3 parçaya bölünür. Kakao ekleyeceğiniz hamur biraz kücük olsun. Küçük parça hamura; kakao, 2 çorba kaşığı su ve 2 çorba kaşığı pudra şekeri ekleyin iyice yoğurun. İkinci hamura; 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı su ve antep fıstığı ekleyin yoğurun. Elinize çok yapısıyorsa çok az un ekleyebilirsiniz.

4- hamuru eklediğim resimlerdeki aşamalara bakarak yapın. Yağlanmış unlanmış bir baton kalıba uzunlamasına koyun yarım saat ılık bir yerde üzerini bir bezle kapatarak mayalayın. önceden ısınmış 180 derecede pişirin.

Not: kalıp büyük baton kalıp olursa ekmek daha rahat pişer ve şekil alır. Kalıp küçükse yarım ölcü yapın…

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 349
favori
like
share