Dekorasyonda Romantizm Yeniden Moda

Son güncelleme: 20.04.2009 17:15
  • Dekorasyonda Romantizm - Dekorasyon - Dizayn


    Romantizm dekorasyonda yeniden moda. Ancak bir farkla bu yıl romantizmin oldukça klasik şeklini hissedeceğiz. İhtişamlı ve göz alıcı mobilyalara sade ve yumuşak formlu aksesuarlar ve açık tonlarda çiçekli tekstiller eşlik ediyor. Kendi içinde ölçülü bir kontrast yaratan bu stili evinizde uygulamayı tercih ediyorsanız işe öncelikle boyanızı yenilemekle başlayabilirsiniz. Krem, şampanya köpüğü ve bej tonları mobilya ve aksesuarların mekan içinde öne çıkmasını sağlayacağından bu tonlara yönelebilirsiniz

    noimage

    Dengeli seçimler
    Duvar ve tekstil için çiçek desenlerini puantiye ve çizgililerle birlikte kullanabilirsiniz. Minik çiçek desenleri romantizmi, iri desenlerse klasik etkiyi vurgular. Kelebek ve kuş figürleri de tercihleriniz arasında olabilir. Bol drapeli klasik perdeler, kenarları püsküllü dekoratif yastıklar için açık renk kumaşlar kullanırsanız stilin dengesi sağlamış olursunuz. Kumaş tercihlerinizi yaparken hangi stili daha çok hissetmek istediğiniz önemli. Örneğin koton ve ince dokumalar romantizmi öne çıkarırken, tafta, ipek ve kadifeler daha çok klasik tarzı vurgular.

    Mobilyanıza karar verirken
    Oymalı, yuvarlak ve çarpıcı formda mobilyalar daha çok klasizme gönderme yapıyor. Bu tarz bir kanepe ya da koltuk seçiyorsanız ağır klasik görüntüyü kırmak için çam ya da meşe gibi naturel cilalı ahşap ya da açık renk lake mobilyalar kullanabilirsiniz. Örneğin yatak başınızı geniş ve yüksek tutarsanız oldukça dramatik bir etki yakalayabilirsiniz. Büyük ve geniş çerçeveli aynalar kullanıyorsanız çerçevelerini beyaza boyatarak zarif, sade ama oldukça sofistike bir etki yakalarsınız. Yatak odanızda kullanacağınız ahşap bir tuvalet masası ya da yemek odanızdaki ahşap büfe mekanda dilediğiniz efekti yaratabilir.

    noimage

    Şık ve zarif aksesuarlar
    Romantik klasizmi doğru ve ölçülü aksesuar seçimleri ile pekiştirebilirsiniz. Yatağınızda kullanacağınız dantel ve işlemeli dekoratif yastıklar, klasik formlu bir vazoda güller, parfüm şişeleri gibi birkaç ince detay odanın havasını bir anda değiştirebilir. Aydınlatma seçimlerinizde daha çok cam, pirinç ya da ferforje ayaklı lambaderler, melek ve kuş figürlü avizeler ve duvar apliklerine yönelebilirsiniz. Yüksek ayaklı şamdanlar, porselen biblolar, patine çerce veler, nostaljik fotoğraflar dekorasyonu tamamlayan birkaç detay.
#20.04.2009 17:15 0 0 0