Sivasspor 0 - 0 Fenerbahçe Fortis Türkiye Kupasi FINALDEYIZ

Son güncelleme: 28.04.2009 23:06

  • Sivasspor- Fenerbahçe Maça Doğru

    Fenerbahçe - Sivasspor

    Sivasspor - Fenerbahçe

    Sivasspor Fenerbahçe Fortis Türkiye Kupasi

    Fenerbahçe - Sivasspor Maçın Golleri


    Sivasspor - Fenerbahçe

    Fortis Türkiye Kupası Yarı Final 2. Maçı

    21 Nisan 2009 Salı

    4 Eylül Stadı / 20.00
#21.04.2009 09:02 0 0 0
  • basariler fenerbahcem
#21.04.2009 09:02 0 0 0
  • Fenerbahçemiz, Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında 21 Nisan Salı günü(Yarın) Sivasspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını, Samandıra Kamp Merkezi'nde bugün sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Antrenmanın ardından Takımımızın Sivasspor maçı kadrosu açıklandı.

    Teknik Direktörümüz Luis Aragones yönetimindeki antrenman, üst sahada saat 11.00'de başladı ve 1 saat 15 dakika sürdü. Carlos Cascallana'nın yaptırdığı düz koşu, ısınma ve koordinasyon hareketlerinden sonra, Takımımız 3 gruba ayrıldı. Dar alanda top çalma, ayak tenisi ve minyatür kale maç yapan oyuncularımız, bu çalışmaları antrenman sonuna kadar dönüşümlü olarak sürdürdü. Sakatlıkları bulunan oyuncularımız Alex, Emre ve Abdülkadir, çalışma ve tedavilerini tesislerde sürdürdü.

    İlk önce Bireysel Oyuncu Antrenörümüz Dolu Arslan'la sahada ayrı bir çalışma yapan Gökhan Gönül ise, daha sonra takım arkadaşlarına katılarak antrenmanı tamamladı. Antrenman sonrası Takımımızın 18 kişilik maç kadrosu açıklandı.

    Kadroda şu oyuncularımız bulunuyor: Volkan Babacan, Mert Günok, Ali Bilgin, Önder, Yasin, Can, Roberto Carlos, Selçuk, Deniz, Josico, Gökhan Emreciksin, Kazım, Vederson, Gürhan, Deivid, Güiza, İlhan, Burak. Takımımız, bugün saat 15.35'te Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kalkacak özel bir uçakla Sivas'a hareket etti.
#21.04.2009 09:05 0 0 0
  • büyük ihtimalle kupa'dada buraya kadar,

    bu kadro Sivas'a karsi dayanirmi bana göre dayanmaz yinede Fenerbahcemize basarilar.
#21.04.2009 09:07 0 0 0
  • Türkiye Futbol Federasyonu, Sivasspor ile Fenerbahçemiz arasında 21 Nisan 2009 Salı günü Sivas'te oynanacak olan Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının hakemleri açıklandı.

    4 Eylül Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Gökhan Memişoğlu ve Muhittin Gürses yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Özgür Yankaya.
#21.04.2009 09:24 0 0 0
  • Maç çok zor geçecek ama 3-1'lik avantajıda koruyamayacaksa bu takım yazıklar olsun. O zaman ne Aragones'i isterim ne futbolcuları ne de Azizim'i... hiçbirini takımda görmek istemem. Düştüğümüz bu durum içler acısı ve hiçbir şekilde yakışmıyor bize. Bundanda acısı avantıjına rağmen Sivas'tan korkmaktır. Heyy heeyyy koca yüz yıllık takımı ne hale çevirdiler 1 sene içinde!..
#21.04.2009 10:04 0 0 0
  • yazık oldu bu sezona.bence artık önüzdeki sezona bakalım.Ne şampiyonluk nede kupa.
#21.04.2009 15:14 0 0 0
  • en azindan uefa kupasini alalimda bu hasret bitsin
#21.04.2009 16:43 0 0 0
  • SivaS 1-0 ALaCak Ama Turu Biz GeCeCeqiz.
#21.04.2009 17:15 0 0 0
  • İki arada bir derede kaldığım maç

    En iyisi Kupayı Fener Alsın Şampiyon Sivas Olsun :D
#21.04.2009 19:34 0 0 0
  • aynen benmde hem fenerli hem sivaslı olmakda zormuş
    dediğin gibi kupayı fener alsın şampiyon sivas olsun
#21.04.2009 20:02 0 0 0
  • Her ikisini zaten fenerbahce alamiyor onun icin biz fortis t kupasini alalim
    Gerisi kim almak istiyorsa alsin

    Bu arada ilk yari 0.0 bityi
#21.04.2009 20:16 0 0 0
  • Fortis Türkiye Kupası yarı final 2. maçında Sivasspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. İlk maçı 3-1 kaybeden Yiğidolar'a finale çıkmak için en az 2-0'lık galibiyet gerekiyordu. Ancak maç 0-0 sonuçlanınca Fortis Türkiye Kupası'nda ilk finalist Fenerbahçe oldu.

    Avrupa'dan erken elenen, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yarışında geride kalan Fenerbahçe, son umudu olan ve 25 yıldır kazanamadığı Fortis Türkiye Kupası'nda finale yükselmeyi başardı. Yarı finalin ilk maçında sahasında Sivasspor'u 3-1 yenmeyi başaran sarı-lacivertliler 8 eksikle geldiği deplasmandan istediği sonucu alarak döndü ve adını finale yazdırdı.
#21.04.2009 21:07 0 0 0
  • Yolun açık olsun Fenerbahçe.. kupayı almadan dönme :D
#21.04.2009 21:07 0 0 0
  • Çok şükür gol yemeden tur atlayabildik, önümüzde uzunca zaman var final için. Ligde de kupa finalinin antremanlarını yapacağız :D
#21.04.2009 21:34 0 0 0
  • pek ümitli olmadigim bir macti ama basardilar,

    umarim sonunuda getirirler.
#21.04.2009 22:48 0 0 0
  • Sivasspor maçında sahaya Fenerbahçemizin kaptanı olarak çıkan Selçuk Şahin, üzdükleri taraftarları bir nebze olsun teselli etmek için Fortis Türkiye Kupası'nı kazanmak istediklerini söyledi. Selçuk, "Bu Kupayı almak, artık boynumuzun borcu oldu." ifadesini kullandı.

    İlk olarak maçı değerlendiren Selçuk, "Güçlü bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk. Ligde liderler ve zinde, formda bir takımları var. Biz ise moral ve aldığımız skorlardan ötürü düşmüş bir durumdaydık. Ama belki de sezonun en önemli maçı olduğunu düşünerek bu maça çıktık. Aramızda da bunu konuştuk. Avantajı korumak için oynadık. Bizim de, onların da pozisyonları vardı. Biz gol yememeye çalıştık ve kontrataktan gol aradık. Sonuçta da istediğimizi elde ettik" dedi.

    Kupayı kazanacaklarına dair inancını dile getiren Selçuk, "Bu kupayı almak, artık boynumuzun borcu oldu. Çok üzdük bu sezon taraftarımızı. Bir nebze teselli olsun onları mutlu etmek istiyorduk. Ligde kendimizi zor duruma soktuk ama her hafta kayıplar oluyor.. İşimiz ligde zor gerçekten ama bizim için kupa moral olacak" dedi.

    Takımın bir süredir eksiklerle ve moral bozukluğuyla mücadele ettiğini söyleyen Selçuk, "Tabii şuan çok eksiğimiz var. 11 kişi çıkıyoruz sonuçta ama her zaman oynayan takımdan 6-7 oyuncu yoktu bugün.. Aynı zamanda moral bozukluğu da bizi etkiliyor. Saha içinde istediklerimizi yapamıyoruz.. Oyun geneline yayamıyoruz futbolumuzu. Ankaraspor kaç haftadır kazanamıyordu, geldi bizi yendi mesela. Hiç istemediğimiz sonuçlar oluyor ama bunun nedeni sanırım moral bozukluğu. Lig için fazla şanslı değiliz ama, halen bir şansımız bulunuyor. Fakat kesinlikle Kupayı almak istiyoruz. Maçtan önce çok stresliydik.. Bu Kupa da elimizden gitseydi büyük bir hüsran yaşayacaktık. Çok istedik bugün. Bunun bilincinde sahaya çıktık. Çok iyi mücadele ettik ve gol yemeden istediğimizi aldık. Sivas'a ligde başarılar diliyoruz" diye konuştu.

    Kupa finalinin Beşiktaş'la oynanacağını ileri süren Selçuk, "Beşiktaş yarın rakibimiz olacaktır. Avantajlı olarak maça çıkacaklar. Ben Beşiktaş'ı rakip olarak isterim. Güzel bir final olur çünkü. Kupayı Beşiktaş'ın elinden almak da bize daha çok zevk verir" dedi.
    Sözleşme görüşmeleri hakkında da konuşan Selçuk, "Çok az bir şey kaldı. Anlaşmak istiyorum. Kulüp de anlaşmak istiyor. Yüzde 90 ihtimalle imza atarım" dedi.
#22.04.2009 07:42 0 0 0
  • Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçemiz deplasmanda Sivasspor ile karşıya geldi. Golsüz biten karşılaşma sonrası, İstanbul'daki ilk maçı 3-1 kazanan Fenerbahçe, Kupa'da adını finale yazdıran ilk takım oluyor. Fenerbahçe'nin rakibi Beşiktaş-Ankaraspor maçının ardından belli olacak. Maçtan dakikalar ise şöyle:
    3. dakikada İbrahim'in soldan kullandığı serbest vuruşta, Bilica'nın kafayla indirdiği top kaleci Volkan Babacan'da kaldı.
    noimage
    13. dakikada kalemizde oluşan büyük tehlikeyi defansımız ve Volkan Babacan birlikte önledi. Syllla'ya sağ kanattan kalemize yüklenen Sivasspor atağında defansımızdan dönen topu Kamanan tamamlamak istedi. Volkan yatarak önledi.
    37. dakikada sağ çaprazdan hızla ceza sahasına giren Sylla'nın vuruşunda, kaleci Volkan'a çarpan top kornere çıktı.

    41. dakikada Deniz'in ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Güiza'nın vuruşunda kaleciden dönen topu Diallo, kafayla kornere gönderdi.
    45+2'de Tum'un ceza sahası içinden vuruşunda top, yandan auta çıktı.

    İKİNCİ YARI

    47. dakikada Mehmet Yıldız'ın pasında ceza yayı üzerinde Sezer'in sert şutunda top üst direkten döndü. Dönen topa, ceza sahasında Kamanan gelişine vurdu. Kaleci Volkan'ın tokatladığı top bir kez daha üst direkten döndü.
    63. dakikada Bilica'nın ceza sahası dışından sert şutunda top, az farkla üstten auta çıktı.

    67. dakikada Vederson sol çaprazdan çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra vuruşunu yaptı. Kaleci Petkoviç, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.
    73. dakikada Sivasspor atağında defansımızın kafayla uzaklaştırmak istediği top İbrahim Dağaşan'ın önünde kaldı. İbrahim, bomboş pozisyonda ceza sahası dışından çok sert vurdu. Volkan Babacan nefis bir hareketle topu kornere çeldi.
    74. dakikada sağ kanatta topla buluşan Güiza, ceza sahasına girdikten sonra çaprazdan vurdu. Kaleci Petkoviç'in çeldiği topu, Sivasspor defansı uzaklaştırdı.

    83. dakikada Vederson'un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Selçuk'un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
    85. dakikada Güiza sağdan ortaladı. Bomboş durumdaki Vederson önce göğsüyle kontrol etti, sonra voleyi vurdu. Top, Petkoviç'ten kornere çıktı.

    STAT: 4 Eylül

    HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Muhittin Gürses, Gökhan Memişoğlu

    SİVASSPOR: Petkoviç, Abdurrahman, Bilica, Diallo, Hayrettin, Sylla(Tum dk. 43), Sezer, İbrahim, Murat Erdoğan(Sergio dk. 69), Kamanan(Balili dk. 60), Mehmet Yıldız

    YEDEKLER: Akın, Faruk, Mohammed Ali, Murat Sözgelmez

    TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun

    FENERBAHÇE: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Önder, Yasin, Roberto Carlos, Gökhan Emreciksin(Kazım dk. 71), Selçuk, Deniz, Vederson, Deivid(İlhan dk. 79), Güiza(Burak 90+1)

    YEDEKLER: Mert, Josico, Can, Gürhan
    TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones

    SARI KART: Kazım (Fenerbahçe)
#22.04.2009 07:44 0 0 0
  • bu kadar kötü olduğumuz bir sezonda tutunabilir tek dalımızın bu kupa olması bile hayret verici...

    en iyi olduğumuz sezonlarda bile bu kupadan elendik.. bu sene alırsak eğer, geçtiğimiz yıl nerelerdeydiniz diye sormak lazım...
#22.04.2009 08:17 0 0 0