karnıyarık nasıl yapılır - patlıcan yemekleri - karnıyarık tarifi



Malzemeler

10 adet minik patlıcan (Minik patlıcan bulamazsanız, 5 adet büyük alıp çiğken ortadan ikiye bölebilirsiniz)
250 g kıyma
5 adet orta boy kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates
10 sap maydanoz
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça (Ben biber salçası ve domates salçası kullandım)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Üzeri İçin

Domates
Sivri biber

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup bol tuzlu (tepeleme 1 yemek kaşığı tuz koyun) suda 1 saat bekletin. (Patlıcanları bölerek kullanacaksanız bu aşamada böleceksiniz). Daha sonra temiz suda durulayıp, iyice suyunu sıkın.

Kızgın sıvıyağda patlıcanları kızartın ve kalınca bir gazete kağıdının üzerine koyun. Fazla yağları emildikten sonra yemeği pişireceğiniz fırın kabı, borcam veya tepsinin içine aralıklı olarak dizin.

Soğanları ve sivri biberleri küçük küçük doğrayın. Kıyma ile birlikte hepsini kavurmaya başlayın. Kıyma suyunu salıp çekmeye başladığında kıyılmış maydanoz, sarımsak ve doğranmış domatesi ekleyin. 3-4 kere çevirin ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika kavurun, tuz ve karabiberi koyduktan sonra üzerine 1 su bardağı su koyun. Ocağı kapatın.

Patlıcanların ortalarını bıçakla yarın. Kaşık ve bıçağın ucuyla yarıkları genişletin. Kıymalı harcı doldurup, üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber koyun.

Patlıcanların hizasına gelecek kadar su koyup, 230 derece fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 504
favori
like
share
ahmet988 Tarih: 06.06.2010 11:10
Tşkler.. Süper ßir qörüntüsü war xD
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 12:09
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...