patatesli yemek- beşamel sosu



MALZEMELER:

* Patates


Beşamel sos için;

* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 1 yumurta sarısı
* tuz


Üzeri için;

* Kaşar peynir



YAPILIŞI:

* Patatesler kabukları soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır. Biraz tuz ilave edilerek haşlanır.
* Ayrı bir tencerede beşamel sos için, tereyağ eritilir (sıvıyağ da olabilir). İçine un da ilave edilip kavrulur. Süt ilave edilip kaynatılır, sonra da yumurta sarısı ve tuz ilave edilir.
* Haşlanan patatesler beşamel sosla karıştırılıp borcama yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenip fırına verilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2082
favori
like
share