Tel kadayıflı kek

Son güncelleme: 22.04.2009 12:30
  • kadayıflı kek nasıl yapılır

    noimage

    Malzemeler:

    125 gr tereyagı - oda ısısında
    4 yumurta
    1,5 sb un
    yarım sb seker
    1 paket kabartma tozu
    vanilya,cimdik tuz
    Arsına:

    1-2 yk tereyagı
    1-2 avuc tel kadayıf
    biraz ceviz irice dövülmüş

    Yapılışı:
    1-

    2-tereyagı ve sekeri iyice krema gibi olana dek çırpın. yumurtayı tek tek ekleyip yedirerek çırpın.

    3- un, kabartmatozu, vanilya ve tuzu eleyin, karısıma ilave edin, karıştırın. kek hamurunun yarısını hazırlanmış yağlanmış orta boy 27 cm caplı kadar bir tepsiye boşaltın.

    4- üzerine soğumuş kadayıfı serpin düzeltin. kalan kek karışımını üzerine dökün düzeltin. önceden ısınmış 185 derecede pişirin.

    not: kek kalıbını yağladıktan sonra üzerine kavrulmamış tel kadayıf serpebilirisniz ben öyle yaptım çok hoş oldu. Şeker mikrarı az dersenız 3 corba kaşığı daha ekleyebılırsınız. Ayrıca soğumuş kekin üzerine sıcak şerbet dökebilirsiniz hoş bir sunum olur
#22.04.2009 12:30 0 0 0