bezeli pasta yapımı - bezeli pasta tarifi




Malzemeler:

hamur için:

125 r tereyağı

yarım çay kaşığı tuz

yarım su bardağı pudraşekeri

2,5 su bardağı un ayarlayın.

1 tatlı kaşığı limon rendesi

1 yumurta

1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:

yağ, şeker ve tuz mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta ekleyin tekrar çırpın limon suyu ve un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın folyoya sarın dolapta 1 saat dinlensin

19-20 cm kelepçeli kalımı yağlayın. hamuru 3 mm kalınlığında unlu zeminde açın kalıba yerleştirin. Hafifçe yukarı doğru kaldırın. üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine 1 kase kadar kuru fasülye veya nohut ekleyin. (kabarmaması için.) önceden ısınmış fırında 175 derecede 10 dakıka sonrfasülyeyi alın tekrar 15 dakika pişirin.



Kreması için:

150 gr krema

1 muz vb.

6 yumurta

1 tatlı kaşığı limon rendesi

yarım su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

Muzu ezin çok az limon suyunu ekleyin karıştırın kararmasın. içine 1 yumurta ,4 yumurta sarısını, şekeri,limon kabuğunu ve kremayı ekleyin çırpın. Pişen hamurun üzerine dökün önceden ısınmış 185 derecede 10 dakıka pişirin üzeini folyo ile kapatın tekrar 10 dakika pişirin. 2 saat veya bir gece dolapta soğusun dinlensin.



kalan 5 yumurta akına 1 su bardağı toz şeker ,bir tutam tuz ekleyin kar beyazı olana kadar çırpın iyice katılaşsın. pastanın üzeine ortadan başlayarak sıkın. önceden ısınmış 250 derecedeki ırında kızartın. soğusun servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 350
favori
like
share