pasta tarifleri - limonlu pasta yapımı



Malzemeler:

limonlu pandispanya için:

6 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

yarım su bardağı nişasta

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi



Limon kreması:

3 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

3,5 su bardağı süt

1/2 su bardağı şeker.

(şeker ölçüsünü arttırabilirsiniz)

1/2 çay bardağı limon suyu

1 limonun rendesi

vanilya

100 gr benmari erimiş beyaz çikolata

400 gr kremayı yarım su bardağı sekerle çırpın veya kremşanti

1 kase beyaz küçük doğranmış çikolata

2 tutam sarı gıda boyası



limon jölesi:

1 paket tart jölesi

1 limon suyu ve rendesi

4 çorba kaşığı şeker

1 tutam sarı gıda boyası

1/2 su bardağı su



Yapılışı:

pandispanya için:

yumurtanın sarıları ve akları ayrılır temiz kuru iki ayrı kaba konur. toz şekerin yarısı yumurtanın sarısına eklenir. kalan şeker ise aklarına eklenir. ayrı ayrı mikserle akı kar olana kadar sarısı ise beyazlayana kadar çırpılır. her ikisi tahta kaşıkla dikkatlice birbirine karıştırılır. Un ,nişasta limon kabuğu ayrı yerde karıştırılır. iki aşamalı eklenir tahta kaşıkla yavaş karıştırılır. limon suyu eklenir. iki ayrı 19 cm çember kalıba pay edilir önceden ısınmış 180 derecedeki fırında pişirilir. 1 gece dinlendirilir.

Kreması:

yumurta sarısı,şeker,un,nişasta ve süt karıştırılır. pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. içine limon suyu ve rendesi eklenir karıştırılır. 1 taşım kaynatılır. içine benmari erimiş beyaz çikolata eklenir. karıştırılır. kenarda arada karıştırılarak dinlendirilir. krema veya krem şanti tarife göre çırpılır katılaşır.

pandispanyaların herbiri 2 pata ayrılır 4 pat elde edilir. her kat önce şekerli süt veya su ile ıslanır sonra limon kreması sürülür. beyaz çikolata serpilir. çok az krem şanti sürülür. diğer pat eklenir tekrar aynı işlem yapılır sırayla. en üst kat sarı gıda boyası ile karıştırılmış kremşanti ile kaplanır. süslenir. tart jölesi tarifindeki malzemelerin hepsi karıştırılır pişirilir. ılımaya yakın sertleşmeden pastanın ortasına dökülür süslenir. 2 saat dinlendirilir. servis yapılır..






Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 918
favori
like
share
1sidelya Tarih: 07.08.2009 16:38
Paylaşım için tşkrler arkadaşım emeğinize sağlık...Yaz akşamları için lezzetli bir pastaya benziyor
ecem216 Tarih: 07.08.2009 13:54
bu pasta güzel oluyomu kartdesimin doğum gunu var ona yapcaz lutfn söleyin
SU-PERISI Tarih: 27.06.2009 11:34
TULEZ arkadaşım tarifler genelde bütün sitelerde sunulmakta tarifin kime ait oldugu çogu vakit bilinmiyor, site ismi veremiyoruz ancak yazan kişiye ait oldugu kesin ise ancak o vakit kime ait oldugunu yazarız.