Sütlü Biber Turşusu Tarifi - Sütlü Biber Turşusunun Yapılışı - Turşu Tarifi

Malzemeler:

4 adet kırmızı köz biberi
4 litre koyun sütü
75 gr. tuz
Sarımsak

Yapılışı:

Sütü ve tuzu kaynatıp soğutun. Biberlerin ağızlarını düzgün şekilde içindeki çekirdekleri boşaltacak şekilde açın. Soğuk suda yıkayın. Kapalı derin bir plastik kaba biberlerin ağızları yukarı gelecek şekilde dizin. Hazırladığınız sütü biberlerin üzerine dökün. Sarmısak 20 gün oda sıcaklığında bekletin. Bu süre içinde süt, biberlerin içinde lor peyniri şeklini alacaktır. Biberleri servis edeceğiniz zaman kesin ve soğuk olmasına dikkat edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4430
favori
like
share
Ck_ Tarih: 23.04.2009 19:09
Nasıl birşeydir merak ettim