Tiritli Rumeli Paçası Tarifi - Tiritli Rumeli Paçasının Yapılışı - Sakatat yemekleri

Malzemeler:

2 adet koyun paçası
4 diş sarımsak
1/2 adet limon
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz beyaz biber
2 litre su
2 çorba kaşığı yoğurt
2 dilim kızarmış tost ekmeği

Yapılışı:

Paçaları temizleyin. 2 lt. su ile beraber sarmısak, sirke, limon, tuz ve biber ile birlikte pişinceye kadar kaynatın. Piştikten sonra suyunu süzüp bir kenara bırakın. Paçalar soğuduktan sonra kemiklerini ayırın. Ayıklanan etleri süzülmüş suyun içine koyun ve 2 dakika kaynatın. Servis için kızarmış ekmekleri tabağa koyun. Üzerine paçayı yerleştirin. İsterseniz yoğurtla birlikte servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 427
favori
like
share
by_KaRizMa Tarih: 15.06.2009 21:06
paylasimin icin sagol
İCEMİNE Tarih: 08.05.2009 01:01
sakatatlarda hiç aram yoktur ama tarifin için teşekkürler