Ekşili Kereviz yemegi

İştah açıcı, anne sütünü arttırıcı, midenin asit oranını düzenleyici özelliklere sahip sağlıklı sebze kerevizle yapılan nefis ekşili ve zeytin yağlı kereviz yemeği.

Malzemeler,
3 adet kereviz
1 adet kuru soğan
1 adet patates
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet limon
5 çay bardağı su
1 küp kesme şeker
Hazırlanışı,
Kereviz, havuç ve patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Derin bir kaseye su doldurup, limon suyunu ekleyin.
Sebzeleri limonlu su dolu kaseye alıp 1 saat bekletin.
Sürenin sonunda sebzelerin suyunu süzün.
Soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
Tencereye zeytinyağ ekleyip, kızdırın.
Sırasıyla soğan, kereviz, havuç ve patatesi tencereye ilave edin.
Yaklaşık 5 dakika karıştırarak kavurun.
Tencereye şeker ve tuzunu ekleyip üzerine 5 çay bardağı suyu ilave edin.
Limonu dilimleyip, sebzelerin üzerine dizin.
35 dakika tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 599
favori
like
share
ahmet988 Tarih: 06.06.2010 11:25
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...
ahmet988 Tarih: 06.06.2010 11:18
Tşkler..
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 12:08
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...