Eylül - Mehmet Rauf

Son güncelleme: 23.04.2009 19:20
  • Eylül Kitap Özeti - Eylül Kitap Tanıtımı

    Bu romanında kişisel duyguları ile insanlık düşünceleri arasında çırpınan ve bunun savaşını veren bir erkek ve bir kadının dramını dile getirmektedir.


    Kitabın İçinden

    Bahsedilen romanın kahramanları Suat Necip ve Suat'ın kocası Süreyya Beydir.
    Süreyya Bey ve Suat Hanım birkaç yıldır evli çifttir. Süreyya Bey memurdur. Fazla zengin olmadığı için babasının yardımıyla geçinmektedirler. Yazları genç çift; babasının çiftlik evinde yaşarlar. Babasından defalarca başka bir ev almalarını kendilerini yalnız bırakmalarını istese de babası oğlu Süreyya Beyin sözlerini dinlemez ve yeni bir ev satın almaz.
    Süreyya ve Suat'ın evine Süreyya'nın akrabası olan ve Süreyya'nın çok sevdiği güvendiği Necip gelip gitmektedir.
    Necip'in eve geliş gidişlerinde yine akrabalarından olan Hacer de eve gelir. Hacer Necip'le ilgilenir fakat Necip Hacer'e karşı ilgili değildir.
    Suat; yaz aylarında yazlıkta bulunmayı çok ister. Suat babasından yazlık kiralamak için para ister. Babası parayı gönderir. Necip ve Suat bir yalı kiralar eşyalarını oraya taşırlar. Bununla Sürayya'ya sürpriz yaparlar. Yalıda herkes hayatından mennundur. Necip kış ayını da yalıda geçirmek istese de Süreyya buna izin vermez konağa inilir.
    Artık; Suat ve Necip birbirlerini çok sık görmezler. Hacer ve diğer komşuların dedikoduları iyiden iyiye yayılır. Bu konuşma ve dedikodular Suat ve Necip'in görüşmelerinin azalmasına sebep olur.
    Mutsuz günlerin devam ettiği günlerden bir gün Necip konağa ziyarete gider. O gün konakta yangın çıkar herkes dışarı fırlar. Suat bilerek yangında dışarı çıkmaz. Bunun üzerine Süreyya ve Necip Suat'ın odasına dalarlar. Süreyya da tam odaya girmek üzereyken tavan alevlenir odanın içindeki genç kadın ve genç erkeğin üstüne tavan çöker. Sonunda olanlar olur ve her ikisi de bu yangında can verirler.

    Eylül Kitabı Önyüzü

    noimage

    Künyesi

    Yayınevi: Gün Yayıncılık
    (4/2004)
    ISBN: 9789758722570
    304 sayfa
    Dil: Türkçe
    Türü: Roman Öykü
#23.04.2009 19:20 0 0 0