Sami Yeni Albümüyle Hoptek Yaptırıyor

Son güncelleme: 23.04.2009 20:44
  • Sami Yeni Albümüyle Hoptek Yaptırıyor - Sami Balkan Hoptek Albüm - Sami Balkan Kolbastı 2009
    noimage
    Müzik sektörünün zor günler yaşadığı şu günlerde peşpeşe çıkan albümlerle piyasa hareketlenirken birkaç aydır hüküm süren KOLBASTI fırtınasından şarkıcılarda payını alamak için kıyasıya çalışıyor. Birkaç Karadenizli yerel şarkıcıdan sonra ünlü isimler de "Kolbastı" şarkısını albümlerine aldı. Bunlardan biri de Sefarad Sami oldu, Sami balkan ezgilerinden oluşan albümüne "Kolbastı"yı alarak yine bir ilke imza atarak Balkan Soundu ile Kolbastı yaptı.

    İlk olarak 70 li yıllarda Barış Manço tarafından yapılan "Dereboyu Kavaklar" türküsüyle bugüne taşınan Kolbastı, ilk kez Balkan sounduyla piyasaya çıkıyor.

    SEFARAD SAMİ ve TATLISES SAVAŞINDA HADİ HADİ SONRASI 2.RAUND...

    Albümde yine 70 li yıllarda Ferdi Özbeğen'in hiti "Satmışım Anasını" ve Zeynep Talu'nun sözlerinden oluşan Balkan ezgisi "Kızlar Hovarda" şarkıları dikkat çekiyor.

    Albüme Hüsnü Şenlendirici de sololarıyla Kızlar Hovarda şarkısında Sami'ye destek verdi. Öte yandan İbrahim Tatlıses de yeni albümünde Kolbastı okuduğunu açıklamış bulunuyor. Bakalım Tatlıses'in türkü formundaki Kolbastısı mı yoksa Sami'nin disco-balkan tadındaki Kolbastısı mı beğenilecek...

    Bilindiği gibi Sami ve Tatlıses geçen sene de "Hadi Hadi" şarkısını Fatih Ürek'ten sonra aynı anda piyasaya sürmüşlerdi. Sami "İbrahim bey süper okumuştur, ama bizim soundumuz ve benim genç, zıpkın, civa gibi enerjim bu şarkıya daha yakışır diye düşünüyorum ayrıca şarkıyı hem okuyorum hem de dansını yapıyorum. İbrahim bey dansını yapıyor mu bilemem zira kilolarla biraz zor halay çekmeye benzemez bu Hoptek dansı. Hem biraz da İbrahim beyde hakim olan gırtlak ve doğu lehçesine yakışır mı bir Karadeniz tarzı şarkı emin değilim." diyerek iddiasını koymuştur.

    Sami'nin 15 şarkıdan oluşan yeni albümü 23 Nisanda piyasaya çıkıyor...
#23.04.2009 20:44 0 0 0