(Ortalama kalorisi:2.490, bir kişiye: 830)
3 adet ördek palazı
1 kahve fincanı su
80 gr tereyağı ya da margarin
3 demet maydanoz
Tuz


1- Bir tencereye; tüyleri yolunmuş,içleri temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış, tuzlanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş (Şekil: 1, 2, 3, 4), 3 adet ördek dört silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile iki defada olmak üzere 3 kahve fincanı su koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve ördekler pişip de iyice yumuşayacak bir hal alıncaya kadar bunları küçük ateşte aşağı yukarı bir, bir çeyrek- bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalıdır. (Ördeklerin küçük ateşte pişirilmesine önemle dikkat edilmelidir.)

2- Ördekler pişince; tencereyi ateşten alarak, ördekleri kol, göğüs, but ve sırt olmak üzere parçalara ayırmış olarak bir tabağa yerleştirmeli (Şekil:5) üstüne salçası katmalı ve hemen servis yapılmalıdır. NOT: Ördekleri pişirmek için tencereye koymadan önce içlerine bir demet maydanoz sokulmalıdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 597
favori
like
share