Ortalama kalorisi:5.315, bir kişiye:1.771)
12 adet bıldırcın
500 gr domates (3 büyük)
60 gr margarin (3 çorba kaş.)
ALTININ EKMEKLERİ: SALÇASI:
12 dilim ekmek
40 gr margarin (2 çorba kaş.)
100 gr çiçek yağı (5 çorba kaş.)


1- Tüyleri çıkarılmış, 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır.

2- Sonra,bir tencereye 2 silme çorba kaşığı tereyağı yada, margarin, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve gayet küçük parçalara kesilmiş 3 büyük domates ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve küçük ateşe pişmeye bırakmalıdır.

3- Domatesler pişmekte iken diğer taraftan da bir tavaya 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa içlerini temizlemiş olduğumuz bıldırcınları atarak her tarafı nar gibi oluncaya kadar devamlı çevirerek kuvvetli ateşte 5 dakika kızartılmalı sonra kızartmış olduğumuz bu bıldırcınları tavadaki yağı ile birlikte pişmekte olan domateslere katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve bıldırcınları 30 dakika daha domateslerle pişirmeli.

4- Bıldırcınlar pişince; tencereden çıkararak, bunları kabukları Salça koyulaşınca; ateşten alarak, bu içi, kenar kabukları çıkarılmış ve 4 cm en, 6 cm boy ve yarım cm inceliğinde kesilmiş ve her iki tarafı da 5 çorba kaşığı çiçek yağında kızarmış 12 dilim ekmeğe oturtmalı kuşların üstüne kalan salçayı dökmeli ve servis yapmalıdır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 446
favori
like
share