Bodrum Pilavı

Son güncelleme: 24.04.2009 02:14
  • Bodrum Pilavı Tarifi - Bodrum Pilavının Yapılışı - Pilav Tarifi

    noimage

    Malzemeler:

    2 bardak pirinç
    4 yemek kaşığı tereyağı
    2 bardak su
    2 tatlı kaşığı tuz (silme)
    1 kavanoz garnitür

    Hazırlanışı:

    1.Pirinç yayvan bir kapta 1tatlı kaşığı tuz ve kaynamış su ilave edilerek 4 saat bekletilir.
    2. Pirinç bol su ile yıkanarak süzgeçe alınır.
    3. Tencerede yağ eritilerek su ilave edilir, kaynayınca pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir.
    4. Suyunu çekmeye yakın süzülüp sudan geçirilmiş garnitür ilave
    edilir.

#24.04.2009 01:46 0 0 0
  • Güzel duruyor Biri yapsada yesek ellerine sağlık su perisi ....
#24.04.2009 02:14 0 0 0