Bodrum Pilavı Tarifi - Bodrum Pilavının Yapılışı - Pilav Tarifi



Malzemeler:

2 bardak pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak su
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 kavanoz garnitür

Hazırlanışı:

1.Pirinç yayvan bir kapta 1tatlı kaşığı tuz ve kaynamış su ilave edilerek 4 saat bekletilir.
2. Pirinç bol su ile yıkanarak süzgeçe alınır.
3. Tencerede yağ eritilerek su ilave edilir, kaynayınca pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir.
4. Suyunu çekmeye yakın süzülüp sudan geçirilmiş garnitür ilave
edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 565
favori
like
share
ultimatom Tarih: 24.04.2009 03:14
Güzel duruyor Biri yapsada yesek ellerine sağlık su perisi ....