Boya Teknolojisi Bölümü

Son güncelleme: 24.04.2009 02:23
  • Boya Teknolojisi Bölümü - Boya Teknolojisi


    Boya teknolojisi programının amacı, seramik sanatları alanında çalışacak tasarımcı insangücünü yetiştirmektir. Sanata karşı ilgisi ve yeteneği bulunan, tasarımcı güce sahip olan her adray bu alanda başarılı olabilir. El becerisi ve fiziksel olarak el ve kol sağlığı ön planda düşünülmelidir.

    Programın Amacı:
    Boya teknolojisi programının amacı, boya üretimi yapan işletmelerde mühendislere yardımcı elemanları yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:
    Boya teknolojisi programında genel kimya, fizik, organik kimya, analitik kimya, pelimer kimya, fizik, boya teknolojisi, renk bilgisi, kalite kontrol yöntemleri, çevre ve insan sağlığı gibi dersler okutulmaktadır.

    Gereken Nitelikler:
    Boya teknolojisi programında okumak isteyenlerin kimyaya ilgili ve bu alanda başarılı, renkleri ayırdedebilen, kokudan rahatsız olmayan, beden ve sağlıklı, başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen dikkatli ve düzenli kimseler olmaları gerekir.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:
    Boya programını bitirenlere "Boya Teknikeri" ünvanı verilir. Boya teknikeri kimya mühendisine yardımcı bir eleman olup mühendis ve yöneticilerle işçiler arasında iletişimi sağlar; üretim planının uygulanışını denetler, basit labaratuvar ölçümleri yapar; sonuçları karşılaştırır durumu üretim mühendisine bildirir. Vardiya amirliği yapar.

    Çalışma Alanları:
    Boya teknikerleri boya üretimi ve uygulaması yapan her türlü özel işletmede görev alabilir. Boya teknikerleri otomobil servislerinin boyama kısmında da çalışabilmektedirler.


    Boya Teknolojisi Bölümü Olan Üniversiteler ve İlgili Fakülteleri

    ERCİYES - KOCASİNAN MESLEK YÜKSEKOKULU
    KOCAELİ - HEREKE ÖMER İSMET UZUNYOL MESLEK YÜKSEKOKULU
#24.04.2009 02:23 0 0 0