tatlı tarifleri - tartölet tatlısı



Malzemeler:
tart için:
100 gr tereyağı oda ısısında
1 türk fincanı toz şeker
2 çorba kaşığı dolusu kakao
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı soğuk su
1,5 su bardağı un siz ayarlayın

İçine:

çikolatalı pastacı kreması :
1 kilo süt
250 gr şeker
5 yumurta
100 gr un
75 gr nişasta
100 gr tereyağı
vanılya

yapılışı:

5 yumurta , şeker, nişasta ve un sutun çok az süt ile karıstırılır eretilir.1 litre süt kaynatılır. içine karısım hızlı bir sekilde dökülür karıstırılarak pisirilir. mermere veya düz temiz bir tepsiye yayılır. ılıklasınca kaba alınır yağ ilave edilir çırpılır.içine 300 gr erimis ılık bitter ilave edilir tekrar çırpılır. not: yarım ölçü yapın ...

kolay olsun diyorsanız çikolatalı creme ole

içine çikolata rendesi arzu ederseniz
üzerine taze rendelenmiş hindistan cevizi

Yapılışı:

yağ ve şeker elle krema kıvamına getirilir.
kakao , tuz ve su ilave edilir karıstırılır. un ilavesi ile orta sertlikte hamur yapılır. çokta sert olmamalı . dolapta 30 dakika dinlendirilir.
tartölet kalıpları hafi yağlanır. tart hamuru cevizden iri alınır merdane ile çay tabağı seklinde acılır kalıplara yerlestirilir seklini alması sağlanır. önceden ısınmıs 180 derecede 15-20 dakika pişirilr.
kerema tarife göre hazırlanır. içine çikolata parçası katılır karıstırılır. soğuyan ve kalıptan çıkarılan tartöletlerin içine krema sıkılır üzeri bol hindistan cevizi ile süslenir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 345
favori
like
share