Mika

Son güncelleme: 24.04.2009 08:21
Han Han foto
  • MİKA Nedir ? Mika Kullanım Alanları ?

    Mikalar çok geniş alanda kullanılmaktadır. Kullnıldıkları endüstrilere göre sıralayacak olursak;

    Elektrik - elektronik sanayii; En önemli uygulama alanları telefon santralları, dinamo ce motor gibi yüksek voltaj indüksiyon aletlerinin yapımı, vakum tüpleri ve kapasitör imalatıdır.

    Boya sanayi ; emülsiyon ve sentetik boyalar, korozyona karşı kullanılan boyalar, alüminyum boyalar, dahili ve harici boyaların imalinde kullanılmaktadır.

    Plastik endüstrisinde mika ; otomobil, elektrik ve yapı endustrilerinde kullanılan sert plastiklerin imalinde dolgu maddesi olarak kuvvetlendirici etki yaratmaktadır.

    Kauçuk endüstrisinde de dolgu maddesi olarak kullanılan mika, cerrah eldivenlerinden oto lastik üretimine kadar değişen geniş bir kullanımalanına sahiptir. Yaltkan sanayiinde düşük yoğunluklu ateşe dayanıklı ürünlerin kulanıldığı alanlarda yalıtkan olarak kullanılmaktadır.

    Petrol sondajlarında sondaj çamuruna karıştırılarak kuyuda karşılaşılan çatlakları kapatmak amacı ile kullanılmaktadır.

    Ayrıca kağıt, kozmetik, döküm, tekstil ve gübre sanayiinde, kaynak elektrodu imalinde, inci parlatma boya maddelerinde, yangın söndürme malzemesi imalinde, akustik ürünlerde yapıştırıcı, otomobilin içine gelen motor sesini önlemek amacıyla otomobil tabanına yerleştirilen malzemelerde katkı maddesi olmak üzere çok farklı alanlarda az da olsa kullanımı mevcuttur.
#24.04.2009 08:21 0 0 0