çorba tarifleri - yerelması çorbası nasıl yapılır



Malzemeler:

* yaklaşık 750gr yerelması
* 1 adet kuru soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 adet havuç, küp küp doğranmış
* yarım su bardağından biraz az kırmızı mercimek
* yaklaşık 1,5lt kaynamış su
* tuz
* limon

Hazırlanması:

1. Yerelmalarını soyup limonlu suda bekletin. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında havuçlarla beraber kavurun.
2. Soğan şeffaflaşmaya başlayınca yerelmalarını küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Mercimeği yıkayıp tencere ilave edin ve birkaç kez daha karıştırın.
3. Kaynamış suyu ekleyip mercimekler ezilene kadar pişirin. Pişince blendırdan geçirin, kıvamı koyu gelirse su ilave edin. Tuzunu ekleyip limon suyula servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 416
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 30.04.2009 19:52
Tarif için teşekkürler Ayışığı.
MiSS-FENER Tarih: 24.04.2009 23:56
Yer Elmasını Çok Severim Ama Çorbasını Yeni Duydum..

Ellerine Sağlık Canım..