enginar - enginar yemeği - iç baklalı enginar
İç Baklalı Enginar





malzemeler
5 adet enginar
yarım kg iç bakla
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kesme şeker
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanması:

1. Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin. Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın., üstünü örtecek kadar su koyun.
2. Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın.
3. Yarı pişince iç baklaları ekleyin. Tamamen pişince ateşten alın. Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 904
favori
like
share
ahmet988 Tarih: 06.06.2010 11:18
İşte ßn bunu sewiyorum!..
ahmet988 Tarih: 06.06.2010 11:15
Emegine saqLıK..
ahmet988 Tarih: 06.06.2010 11:14
Tşkler..
ahmet988 Tarih: 06.06.2010 11:11
Tavsiye ederim...
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 12:07
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...