Malzeme:

1 kg. Madımak
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
200 gr. kıyma
4-5 adet sivri biber
1 çay bardağı pirinç
(Yeteri kadar) Tuz

Üzerine konacak sos için:
2 diş sarmısak
Yarım su bardağı süzme yoğurt

Hazırlanışı:

Madımakları ayıklayın, yıkayın. Bir tencerede tereyağını kızdırın. Yemeklik ince doğradığınız kuru soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra, küp küp doğranmış domatesleri, kıymayı, sivri yeşil biberleri katın. Şoyle bir çevirip az daha kavurun. Ve, madımak'ları ilave edin. Suyunu koyun. Tuz ve pirinç miktarını ayarlayın.
Havanda ayıkladiğınız 2 diş sarmısağı dövün. Hazırladığınız yoğurt kabına katıp iyice çırpın. Pişen madımak yemeğinin üzerine döküp tıpkı mantı gibi ikram edin.:3:

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2140
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:06
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...
dumanalti Tarih: 25.04.2009 22:42
hadi sende bastır
C.a.d.ı Tarih: 25.04.2009 22:29
dumanalti harikasın bıktırana kadar devam et
dumanalti Tarih: 25.04.2009 22:27
niye olduğunu sölemezsen sana sürekli sivastan bahsederim ablacım gelsene sivasa gezdiriyim seni
bugulu-gözler Tarih: 25.04.2009 22:20
iste
dumanalti Tarih: 24.04.2009 20:51
niye sivasın neyi var:79:
C.a.d.ı Tarih: 24.04.2009 20:51
dedik bile hem neden demicekmişiz (:
bugulu-gözler Tarih: 24.04.2009 20:49
bana sivas demeyin
C.a.d.ı Tarih: 24.04.2009 20:45
ne yozgatı madımağın memleketi Sivas heç heveslenmeyin