kolay manti - çakma mantı -



MALZEMELER: ( 4 kişilik)
- 2 tane yufka,
- 2 orta boy patates,
- 200 gr. kıyma,
- 1 tatlı kaşığı salça,
- 1 kase yoğurt,
- 4-5 diş sarımsak,
- tuz, karabiber, pul biber,
- Kızartmak için sıvı yağ,


HAZIRLANIŞI:

Yufkayı fırça yardımı ile hafif ıslattıktan sonra sıkı sıkı sararak rulo yapın. Ortadan ikiye kesin ve dondurucuda yarım saat kadar sertleşmesi için bekletin. Dilimlenebilir kıvama gelince dolaptan alın ve iki parmak kalınlığında dilimleyin. Diğer tarafan 2 su bardağı kadar sıvı yağı tavaya yada kızartma tenceresine alıp kızdırın. Kızan yağa dilim dilim kestiğiniz yufka rulolarını atıp altın sarısı gibi olana kadar kızartın. Bu işlemi yufkalar bitene kadar devam edin. Daha sonra küp küp doğranmış patatesleri aynı yağda kızartıp servis tabağına alın.
Kıymayı tavada az yağla kavurun. Kavrulan kıymaya şalçasını koyup salça kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. En son tuzunu, baharatlarını katıp sosu ılımaya bırakın. Yufkalı ve patatesli karışımın üzerine sarımsaklı yoğurt dökün Ilıyan kıymalı sosu da üzerine gezdirdikten sonra pratik Mantınız servise hazırdır...
Not: Eğer mantınızın kıyır kıyır bir kıvamda olmasını istiyorsanız, sarımsaklı yoğurdunu ve kıymalı sosunu servis etmeden az önce yapın. Ama yumuşak olsun diyorsanız soslarını yarım saat önceden dökmeniz yeterli olacaktır...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 938
favori
like
share