MALZEMELER:
- 2 su bardağı ılık su,
- 1 su bardağı ılık süt,
- 1,5 su bardağı sıvı yağ,
- 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 1,5 paket yanı 60 gr yaş maya yada 2 paket kuru maya,
- 4 çorba kaşığı toz şeker,
- 2 tatlı kaşığı tuz,
- Aldığı kadar un.

İÇ MALZEMESİ:

- 300 GR. kadar beyaz peynir,
- 1 tutam maydanoz,
- susam, çörekotu (üzeri için)

HAZIRLANIŞI:

Öncelike ılık suyu, ılık sütü, şekeri, mayayı eritin. Daha sonra sıvı yağı, 2 yumurtanın 1 tanesının sarısı dışındakı kalanını, tuzu ve aldığı kadar unu katarak yumuşak bir hamur yoğurun. hamur kesinlikle yumuşak olmalı ve 2-3 kat olana kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakılmalı. Diğer taraftan beyaz peynırı çatalla ezdikten sonra içine ince kıyımış maydanoz katıp karıştırın. mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartın ve resimdeki gibi yuvarlak açtıktan sonra 4 tarafından kesin. Ortasına beyaz peynir koyduktan sonra yine resimdeki gibi kenarlarını kapatın. Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine dikkatlıce yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin. Tepsi mayası için yarım saat daha bu şekilde beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında poğaçalar kızarana dek pişirin.
NOT: Tepsi mayasını hızlandırmak için 50 derecelik fırında 15 dakika kadar bekletirseniz hem daha çabuk mayalanır hemde daha çok kabarırlar...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1118
favori
like
share