Sacher Kek

Son güncelleme: 25.04.2009 00:05
  • Sacher Kek - Sacher Kek Yapılışı - Sacher Kek Tarifi

    noimage

    Malzemeler:
    5 yumurta
    1 çay b.toz şeker
    100 gr.tereyağı
    100 gr.çikolata
    1 çay b.pudra şekeri
    3 çorba k.kakao
    2 çorba k.nişasta
    4 çorba k.un
    1.5 su b.toz fındık
    Yarım çay b.su

    Arası için: Kayısı marmeladı

    Üzeri için:

    150 gr.bitter çikolata
    1 su b.krema

    Hazırlanışı:
    Karıştırma kabına 5 adet yumurta akını alın.Yumurta akını mikserle çırpın.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edin ve mikserle çırpıp kar haline getirin.Üzerine 1.5 su b.toz fındık Ve nişasta ekleyip karıştırın. Diğer tarafta çikolata ile tereyağını eritip karıştırın. Bu karışımı da ilave edin.unu,kakaoyu,suyu da eklelyin. Yumurta sarılarını da pudra şekeri ile çırpıp karışıma ekleyin. Bu karışımı alttan üste doğru yumurta beyazlarını çöktürmeden karıştırın.Bu karışımı kelepçeli kek kalıbına boşaltıp 170 derecede pişirin. Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip kayısı marmeladı ile sıvayın. Çikolata sosu için erimiş bitter çikolata ile kremayı karıştırın. Bu sosu soğuyan kekin üzerine dökün. Çikolata sosu donduktan sonra dilimleyerek ikram edin.İçinde kabartma tozu olmayan bol çikolatalı ,nefis bir kek..
#25.04.2009 00:05 0 0 0