Malzemeler:

- 1 adet iki katlı kakaolu hazır kek
- 1 poşet light krem şanti
- 1 su bardağı light süt
- 2 muz
- 2 avuç çilek
- 1 paket bitter çikolata (80 gr)

Bir kevgirin veya yuvarlak borcamın içini streç filmle kaplayın. Kekin üst yarısını borcamın üzerine koyun. Kek henüz ıslatılmadığı için şekil almayacaktır. İsteğinize bağlı sade sütle veya içine Bailey’s/ nescafe/ reçel suyu eklediğiniz süt ile keki ıslatın. Artık şekil alması kolay olacaktır. Kekin parçalanmamasına özen göstererek, borcamın dibini kekle kaplayın.




İçini doldurmak için; paketinin arkasında yazılan ölçülerle krem şanti hazırlayın. Muzları ve çilekleri küp küp, bitter çikolatayı da ağza gelecek şekilde ufak parçalara ayırın. Hepsini krem şanti ile harmanlayın ve borcamın dibine döşediğiniz kekin üzerini bu içle doldurun. Kekin kalan yarısıyla da pastanızın üzerini kapatın. Borcamı streç filmle kaplayıp, bir gece beklemesi için buzdolabına koyun.

Ertesi gün, pastanızı bir tabağa ters çevirin. Üzerini ister seniz krem şantiyle sıvayın, isterseniz light puding pişirip dökün, isterseniz de hazır çikolata soslarından kullanın. Soğuk olarak servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 402
favori
like
share
duygulu43 Tarih: 25.04.2009 01:30
gece gece kan şekerim düştü enfes görünüyor yüreğine sağlık:6: