Malzemeler
1) 1/2 paket yaş maya
2) 1 veya 1,5 bardak ılık süt
3) 1 su bardağı ılık su
4) 1/2 bardak zeytinyağ
5) 1 tatlı kaşığı tuz
6) 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için
1) 1 adet yumurta
2) 2 dolu çorba kaşığı kaymak (bulamazsanız krema da olabilir diye düşünüyorum)
3) 5 kaşık yoğurt
4) 3 kaşık sıvıyağ
5) Yarım çay kaşığı tuz


Yapılışı

Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde hamur yoğurulur ve üzeri örtülerek 2 saat mayalanmaya bırakılır.

Mayalanan hamurdan koparılan parçalar uzun şeritler haline getirilip 5-6 cm uzunluğunda kesilir. Kesilen yerler üstte kalacak şekilde uygun büyüklükteki yağlanmış tepsiye dizilir.
Boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilen hamur bezelerinin üstü iki üç parmakla tepelerinden biraz bastırılarak sıkılır. (Sultan'cığım bunu özellikle belirtmişti, sanıyorum kalan boşlukların dolması için yapılıyor)
Ayrı bir kapta, üzeri için gerekli olan malzemeler çatalla çırpılıp hamur görünmeyecek şekilde üzerine bolca dökülür.


Önceden ısıtılmış sıcak fırında, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 828
favori
like
share