Organik Açma - Organik Açma Tarifi - Organik Açma Yapılışı



Malzemeler :
2,5 su b. un
1 su b. tam buğday unu
Yarım paket yaşmaya
1 çay b. sıvıyağ
3 çorba k. yoğurt
1 tatlı k. tuz
Kabak çekirdeği
Ay çekirdeği
Keten tohumu
Öğütülmüş üzüm çekirdeği
Alabildiği kadar ılık su

Açmak için: Tereyağı

Üzeri için:

Yumurta
ceviz


Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 2 su bardağı un ve 1 su bardağı tam buğday ununu ilave edin.Unun tatlı üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin.Unun ortasına ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin.Yaşmayanın üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,3 çorba kaşığı yoğurt ve ılık su ilave edin ve yaşmayayı eritin.Yaşmaya erdikten sonra unuda karıştırın.
Daha sonra üzerine kabak çekirdeği,ay çekirdeği,keten tohumu ve öğütülmüş üzüm çekirdeği ilave edin ve açma hamurunu yoğurun.

Açma hamurunu elinizle kopartın ve elinizle açın.Açtığınız hamurun içine tereyağı sürün ve daha sonra açma hamurunu elinle yuvarlayıp açma şekline getirin.Fırın tepsisini yağlayın.Fırın tepsisine açmaları alın ve açmaların üzerine yumurta sürün.Üzerine ceviz parçaları yerleştirin.Organik açmayaı mayalanması için bir süre bekletin.Organik açmayı önceden ısıtılmış oaln 200 dercelik fırında pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 333
favori
like
share