Kağıtta Tavuk But

Son güncelleme: 26.04.2009 00:12
  • Kağıtta Tavuk But Tarifi - Kağıtta Tavuk Butun Yapılışı - Tavuk Yemekleri

    Malzemeler :

    iri bir tavuk budu (kalça ile birlikte)
    1 çorba kaşığı tereyağı
    3-4cm'lik çubuk tarçın
    Anason (yıldız anason ile yaparsanız yemeğiniz daha şık olur)
    2 diş sarımsak
    1 halka ince limon dilimi
    tuz
    karabiber

    Hazırlanması:

    1. Tavuk budunu, hafif yumuşattığınız tereyağı, tuz ve karabiber ile sıvayın.
    2. Yeterli boyutlarda bir yağlı kağıda yerleştirin, üzerine anasonu, çubuk tarçını, ayıklanıp dilimlenmiş sarımsakları ve limon dilimini koyun.
    3. Yağlı kağıdı paket yapıp, fırın tepsisine yerleştirin.
    4. Önceden 200C ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
    5. Kağıt ve tavuk iyice kızarınca, servis tabağına alın, kağıdı uçlarından açıp altına kıvırarak servis yapın.
#26.04.2009 00:12 0 0 0