Kayısılı Muhallebi Tarifi - Kayısılı Muhallebinin Yapılışı - Muhallebi Tarifi


Malzemeler:

3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 litre süt
1 yumurta sarısı
Vanilya
75 gr tereyağ
8-10 kuru kayısı
Biraz badem
Ayrıca 1 bardak şeker

Hazırlanması:
1. Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın.
2. 1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın.
3. Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısılar dizin. Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin. Muhallebiyi dökün. Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 317
favori
like
share