Devrim Arabaları 1 Mayıs’ta Tekrar vizyonda

Son güncelleme: 26.04.2009 11:37
  • Devrim Arabaları : Yoğun İstek Üzerine Tekrar Vizyonda!





    noimage




    Devrim Arabaları 1 Mayıs'ta vizyonda
    Tolga Örnek'in ilk Türk yapımı otomobilin hikayesinden etkilenerek Murat Dişli ile birlikte senaryosunu yazdığı Devrim Arabaları, Ekim 2008′de vizyona girmiş ancak gişede beklenen başarıya ulaşamamıştı. Gösterimde kaldığı dönemde sadece 160 bin kişi tarafından izlenen film, bu yıl tekrar gösterime giriyor.
    Kadrosunda Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Onur Ünsal, Serhat Tutumluer, Selçuk Yöntem ve Haluk Bilginer'in olduğu Devrim Arabaları'nın eleştirmenler ve izleyicilerden olumlu not almasına rağmen düşük gişe yapmasına akıl erdiremeyen Örnek, başarısızlığın faturasını zamanlamaya kesmiş. Can Dündar'ın Mustafa'sı ile Gani Müjde'nin Osmanlı Cumhuriyeti ile aynı dönemde vizyona giren filme ikinci bir şans vermeye karar vermiş. Örnek, Devrim Arabaları'nın ikinci gösterim tarihini önce 24 Nisan olarak belirledi, daha sonra bu tarihi değiştirerek gösterimi 1 Mayıs'a çekti. Tarihin değişmesinin nedeni ise 'Devrim' ile 1 Mayıs'ın manidar olması.

    ZAMANLAMA HATASIYDI

    Tolga Örnek, filminin ikinci gösteriminde ilkinden daha çok gişe yapacağı konusunda bir hayli iddialı: "Sanıyorum kötü bir dönemde, Mustafa ile Osmanlı Cumhuriyeti'nin gösterimde olduğu bir tarihte izleyiciyle buluştuk. Her iki film de bizim önümüzü kesti. Bu durumda da gişemiz beklediğimizin çok altında kaldı. İzleyicilerden aldığım maillerden dolayı filmi ikinci kez gösterime çıkarma konusundaki düşüncelerim netleşti. İnanıyorum Devrim Arabaları'nın başarısı cezalandırılmayacak."






#26.04.2009 09:28 0 0 0
  • Çok güzel bir film e benziyor galiba ikinci defa vizyona girecek.
    ama her nedense hiç bir kanal da reklam bile yapilmiyor.
#26.04.2009 11:37 0 0 0