ekmek tarifleri - evde ekmek yapımı



Malzemeler:

* 1 yumurta
* 1 paket kuru maya (Dr. Oetker Instant Maya)
* 1 su bardağı süt
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 tatlı kaşığı şeker
* 3 su bardağı un
* Haşhaş tohumu (üzerine)

Yapılışı:

* Mayayı ılık süt ile eritin.
* Yumurtanın sarısından 1 çay kaşığı ayırın ve bütün malzemeleri harmanlayıp, hamuru iyice yoğurun.
* Üzerine bez örtüp, yarım saat dinlendirin (ben 1 saat dinlendirdim). Dinlenen hamuru bir kere daha yoğurup, baton kek kalıbına (ben silikon kek kalıbı kullandığım için yağlı kağıt sermedim, ama siz silikon kalıp kullanmayacaksanız yağlı kağıt serip) yerleştirin.
* Hamurun üzerine bıçakla çizikler atıp, ayırdığınız yumurta sarısını, çok az sütle açıp, hamurun üzerine sürün.
* Hamurunuzun üzerine haşhaş serpip, ~175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapın.

Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 405
favori
like
share
CANÖZÜM Tarih: 27.04.2009 00:16
Eline sağlık
Nehir Tarih: 26.04.2009 17:16
sağol canım..denemek lazım...