Ardan Özmenoglu `Dekolte`

Son güncelleme: 26.04.2009 14:15
  • Ardan Özmenoğlu, son dönem eserlerinden oluşan, "Dekolte" başlıklı sergisiyle İlayda Sanat Galerisi`nde olacak.

    Tarih : 9 Nisan - 9 Mayıs 2009
    Yer : İlayda Sanat Galerisi
    Şehir : İstanbul Avrupa


    Özmenoğlu son serisiyle, cinsel kimliğimizden yola çıkarak, belleğimizde yer etmiş imgelere sıradışı ve çağdaş bir yorumla bakıyor.
    Genç sanatçı, ezber bozan özgün enstalasyonlarını ve heykellerini, bu kez kadın kimliğinden yola çıkarak oluşturuyor. Kadını; canlı, renkli, özgür ve aynı zamanda vücut hatlarının benimsenmişliğini test edercesine başka bir bakış açısıyla yorumluyor.

    Arden Özmenoğlu
    1979 Ankara doğumlu sanatçı, lisans(BA) ve lisansüstü eğitimini(MFA) Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde tamamladı. Berkeley'de Kala Art Enstitüsü'nde, Berlin; Ateliergemeinschaft Milchhof e.V. 'de ve Belçika; Frans Masereel Sanat Merkezi'nde davetli sanatçı olarak çalıştı. San Francisco Sanat Enstitüsü'nde (SFAI) ilk konferansını verdi. 2004 yılından beri yurtiçi ve yurtdışında kişisel ve grup sergilerine katılmaktadır. Sanatçı çalışmalarına İstanbul Yeniköy'deki stüdyosunda devam etmektedir.

    Galeri Pazar günleri hariç, hergün 10:00 ile 19:00 arasında açıktır. Galerimizin altında ve karşısında otopark mevcuttur.
#26.04.2009 14:15 0 0 0