AKP'li Vekile Terör Soruşturması

Son güncelleme: 27.04.2009 22:14

  • noimage
    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan hakkında ''terör örgütünün propagandasını yaptığı'' gerekçesiyle soruşturma başlattı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel seçimler öncesinde Diyarbakır'da yayın yapan bir televizyon kanalında yaptığı açıklamadaki ''Kürt sorununu çözmek isteyen hiç kimse DTP'yi, PKK'yı ve Abdullah Öcalan'ı görmezden gelemez ve yok sayamaz'' sözlerinden dolayı AK Parti milletvekili Arslan hakkında soruşturma başlattı.

    Arslan'ın konuşmasında suç unsuru tespit eden savcılığın, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlayacağı kaydedildi. Hazırlanacak fezlekenin, Adalet Bakanlığı aracılığıyla TBMM Başkanlığı'na sunulacağı öğrenildi.



    devletin şerefli savcılarına teşekkür ediyorum ...

    akp güneydoğuda oy alıyor chp mhp alamıyor diyenlere cevabımız olsun ..bu ve bunun gibi terör örgütü destekcilerini vekil yaparsanız tabi ki oy alırsınız güneydoğuda ..

    chp ve mhp nin güneydoğuda oy alamamasının tek nedeni üniter devletten yana olmaları ve bölücü insanları aday yapmamalarıdır ..

    peki kimmiş bu ihsan arslan ? tanımak isterseniz okumaya devam edin kanınız donacak !!



    İHSAN ARSLANIN GERÇEK YÜZÜ ....




    Arslan'ın, 1991 yılında Musa Anter, Ömer Vehbi Hatipoğlu, İsmail Beşikçi, Hüseyin Okçu, Azad Germiyani, Ali Bulaç gibi isimlerle Güneydoğu meselesi ile ilgili sorulara verdiği cevapların toplandığı 'Kürd Soruşturması' isimli kitaptaki görüşlerinin temeli devlet düşmanlığına oturuyor.

    Devletin, Güneydoğu politikasının yanlış olduğunu, devletin Kürtler'i ezdiği, baskı yaptığı gibi iddiaları ortaya atan AKP'li milletvekili, doğum yeri olan Batman'ın Sason İlçesi'ni 'Kürdistan' toprağı olarak niteliyor.

    PKK'lı teröristlere 'gerilla' diyen Arslan, PKK'nın vahşetlerini ise 'Ulusal Kurtuluş Savaşı' olarak değerlendiriyor. PKK eylemlerini "alkışlanacak bir başkaldırı" olarak niteleyen Arslan, Misaki Milli sınırlarının ise "hiç bir şey ifade etmediğini " söylüyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürtleri 70 yıldır ezdiğini savunan AK Partili vekil, Türkiye'nin tamamında "Eyalet Sistemi" uygulanmasını istiyor.

    İşte İhsan Arslan'ın gerçek zihniyeti;

    - İster TC'nin zulmünden, devletin teröründen bahsedelim, ister PKK'nın Kurtuluş Mücadelesi'ne dönüşen eylemleri yahut sivillere yönelik katliamlardan bahsedelim, ister bu gelişmeler karşısında bölgede Müslümanlar'ın takınması gereken tavrın ne olması gerektiğinden, netice değişmiyor

    - İğneyi kendinize, sonra çuvaldızı karşınızdakine batırın. Bu inkarcı ve kanlı politikalar karşısında siz olsaydınız ne yapardınız? Son İslam devletini, hilafet makamını ve onun müesseselerini hangi sebeple olursa olsun ortadan kaldıran ve yegane politikası İslam'a düşmanlık ve onu yok etme esası üzerine kurulan bir zihniyet ve otoriteye karşı girişilen tüm isyan ve baş kaldırıları alkışlamak gerekir.

    - Mücadelenin ilk günlerinde bir köye gece gizli gidebilen gerilla timleri, artık gündüzleri gitme imkanı bulmuştur

    - Zulme karşı verdiği mücadele sonunda halkın mazlumiyeti yanında ve onun yegane koruyucu ve destekçisi konumuna giren gerilla hareketi, bu imajı ile bölge halkının gözünde muteber bir kişiliğe sahip olmuştur.

    - Başlangıçta silahlı mücadele ile şiddet uygulayan devlet arasında bocalayan halk, daha sonra ulusal kurtuluş mücadelesi verdiği kabul edilen PKK hareketi yanında yer almaya başladı.

    - Çeşitli iç ve dış mahfillerin hesap ve senaryosu sonucu HEP Temsilcileri SHP bünyesinde parlamentoya girme fırsatı elde etti. Bu Kürd milletvekilleri de parlamentoyu ulusal mücadele için bir cephe yapmaktan geri kalmadılar.

    - Devlet geçen 70 yıl boyunca Kürdler'e haksızlık yapıldığını açıkça itiraf ederek Kürdler'in sosyal ve siyasal yaşamda kendilerini ifade etmelerine imkan tanınmalıdır

    - Askeri önlemlerin çare olmayacağı düşüncesinden hareketle bölgedeki tüm ilave askeri birlikler geri çekilmeli, Özel tim ve koruculuk sistemi kaldırılmalıdır.

    - Ve son olarak Özal ile aynı öneride bulunmanın sıkıntısını duymakla birlikte, kısa vadede alınması gerekli yegane önlemin (aynı zamanda yegane çözümün) Türkiye'nin tamamına uygulanacak yeni bir 'EYALET SİSTEMİ' olduğunu hatırlatmak isterim.

    "Benim vatanım Kürdistan"

    AKP Diyarbakır Milletvekili M. İhsan Arslan'ın, Kürd Soruşturması isimli kitaptaki, hakaret içeren sözlerinden bazıları da şunlar:

    - Kemalist, laik ve demokratik ilkeler, TC Anayasası'nın ilk ve temel ilkeleri, Türkiye'de yaşayan herkese zorla dayatılmaktadır. Yani Türkiye'de varolan herkes, bu ilkelere iman etmek ve yaşamının her safhasında ona uygun amel etmek zorundadır.

    - Yapmaya çalıştığım izah çerçevesinde, doğduğum yer olması itibariyle Kürdistan vatanımdır. Halen yaşamakta olduğum yer itibariyle de Türkiye vatanım durumundadır. Ayrıca Ay ve Merih'te değil de dünya coğrafyasında yaşıyor olmam nedeniyle de dünya vatanımdır

    - Şuraya gelmek istiyorum. Müslümanların vatanı neresi ise orayı korumak, orayı kurtarmak ve vatan diye orasını isimlendirmek gerekir. Bu manada Türkiye coğrafyasının Misak-ı Milli ile çizilen sınırları hiçbir anlam ifade etmemektedir
#26.04.2009 15:20 0 0 0
  • Al iste bir yuz karasi daha
#26.04.2009 19:48 0 0 0
  • Bu vatandaş madem bu fikirlere sahipti , bu fikirleri en güzel savunan DTP den neden millet vekili seçilmedi...
    Akparti işte böyle vatan hainleri yüzünden parçalanmaya ve yok olmaya yüz tutacaktır.böylelerinin gerçek yüzünü ortaya çıkarmakta fayda var...Teşekkürler..
#27.04.2009 22:14 0 0 0