Emeğin Beyazperdedeki Festivali - 1 Mayısta

Son güncelleme: 27.04.2009 20:46
  • "Emek ve Dayanışma Günü" Olarak Resmi Tatil İlan Edilen 1 Mayıs'ta, Emeğin Beyazperdedeki Festivali de İzleyicilerle Buluşacak.

    "Emek ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs'ta, emeğin beyazperdedeki festivali de izleyicilerle buluşacak. Gelenekselleşen yarışmasız ve ücretsiz İşçi Filmleri Festivali'nin dördüncüsü, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs'ta İSTANBUL, ANKARA ve İZMİR'de eş zamanlı yapılacak.


    Festival, Halkevleri, Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Birleşik Metal-İş (DİSK), Hava-İş (Türk-İş), Petrol-İş (Türk-İş), SES (KESK), sendika.org ve Türk Tabipleri Birliğinin katkılarıyla gerçekleştirilecek.
    Festivalin bu yıl ki onur konuğu, 1980'li yıllardan beri Kanada'da yaşayan belgesel yönetmeni İshak Işıtan olacak. 2008 yapımı ödüllü "Brukmanlı Kadınlar" filmi festivalde gösterilecek Işıktan, istanbul, ankara ve izmir'de film sonrası izleyicilerle söyleşiler yapacak.
    Festivalin açılışı dolayısıyla 2 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30'da istanbul-beyoğu Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde bir gece düzenlenecek. Gecenin sunuculuğunu oyuncu Bennu Yıldırımlar yapacak. "Yaptığı sinema ile emeğin yanında duruş sergileyen" sanatçılara teşekkür plaketleri verilecek. Gecede, sevval sam ve Hilmi Yarayıcı işçi şarkı ve türküleri seslendirecek.
    Festivalin açılışı, madencilerin büyük zonguldak grevi ve yürüyüşünü konu edinen, "100 Bin Kişiydiler" belgeselinin gösterimiyle yapılacak. Bu aynı zamanda filmin, Türkiye galası olacak.
    Festivalde bu yıl dünyanın dört bir köşesinden 12'si uzun metraj, 38'i belgesel olmak üzere toplam 50 film gösterilecek.
    Gösterimler, istanbul'da Fransız Kültür Merkezi, beyoğlu Yeşilçam Sineması, istanbul Barosu, Kollektif Kültür Merkezi, istanbul Halkevi, kazım koyuncuKültür Merkezi'nde yapılacak. Ayrıca Gültepe, Avcılar ve Soğanlı'da yaygın gösterimler gerçekleştirilecek.
    ankara'daki gösterimler ise Alman Kültür Merkezi, Çağdaş Sanatlar Merkezi, ankara Barosu, Mimarlar Odası'da düzenlenecek. İzmirli izleyiciler de Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi, Alsancak Kültür Merkezi, Gültepe Halkevi ve Çiğli Halkevi'nde gösterimleri izleyebilecek. Ayrıca üç kentte de birçok mahalle, sendika ve iş yerinde özel gösterimler yapılacak.
    Festival, üç büyük ildeki gösterimlerinin ardından yıl boyunca bir çok ilde tekrarlanacak.
#26.04.2009 21:20 0 0 0
  • bilgilendirme için teşekkür ederim sevil arkadaş
#27.04.2009 20:46 0 0 0