Yoksa bu kıyamet mi?

Son güncelleme: 27.04.2009 10:19
  • New York kentinde bir grup lise öğrencisinde domuz gribi olduğu tespit edildi. Okulun 75 öğrencisine tahlil yapılmıştı.
    İlgili Haberler
    Domuz Gribi Kanada'ya sıçradı Beyaz Saray'dan grip açıklaması
    ABD'nin New York kentinde bir grup lise öğrencisinde domuz gribi olduğu tespit edildi. Domuz gribi belirtilerinin görülmesinin ardından okulun 75 öğrencisine tahlil yapılmıştı. Son olarak Kanada'ya da sıçralan grip 100 kişinin ölümüne neden oldu.

    New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg yaptığı açıklamada, Amerikan Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezi'nin, kentin Queens bölgesindeki St. Francis Koleji öğrencilerinden 8'inde domuz gribi saptandığının doğruladığını bildirdi.

    Hastalığın hafif seyrettiğini ve öğrencilerin iyileşmekte olduğunu söyleyen Bloomberg,okulun iki günlüğüne kapatıldığını açıkladı. Bloomberg, öğrencilere ''Hastalanırsanız evde kalın, dışarıya çıkmayın, panik edilecek bir durum yok'' mesajını verdi.

    Okulda 100 kadar öğrencinin grip benzeri şikayetlerde bulunduğu, bazı öğrencilerin iki hafta önce bahar tatili için Meksika'nın Cancun kentine gittiği öğrenildi.

    Domuz gribi belirtilerinin görülmesinin ardından okulun 75 öğrencisine tahlil yapılmıştı.

    Öte yandan, kentin Bronx bölgesindeki bir yuvada da bir öğrenciye tahlil yapıldığı ancak sonucun negatif çıktığı öğrenildi.

    MEKSİKA'DA BEŞ ŞÜPHELİ ÖLÜM

    Bu arada, Meksika'nın başkenti Meksiko'nun Belediye Başkanı Marcelo Ebrard, 5 yeni şüpheli ölüm olduğunu açıkladı.
#27.04.2009 10:19 0 0 0