Malzemeler:
-1 çay bardağı ince bulgur
-1 orta boy kuru soğan
-1 orta boy patates
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Kuru nane
-Maydanoz
-Çok az kimyon
-1 lt. tavuk suyu (et suyu da olabilir.)
Yapılışı:
Küçük küçük doğranmış soğanlar tereyağıyla hafif kavrulur. Salça eklenip biraz daha kavrulur. 1 lt. sıcak tavuk suyu dökülür. Küçük küp şeklinde doğranmış patatesler, bulgur, tuz ve kimyon eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra nane ve doğranmış maydanoz eklenip ocak kapatılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 605
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 30.04.2009 19:57
Elinize saglık nefis görünüyor.