Malzemeler
• 4 adet koyun mumbarı,
• 300 gr. orta yağlı kuzu kıyma,
• 2 su bardağı bulgur,
• 2 çorba kaşığı domates salçası,
• 2 yemek kaşığı pulbiber,
yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın,
• 1 orta boy ince doğranmış soğan,
• 10 diş ezilmiş sarımsak,
• 2 su bardağı et suyu.
Tarif
Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarmısak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 su bardağı etsuyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 605
favori
like
share
cemre09 Tarih: 15.07.2009 12:30
benim babaannemde yapar bu dolmayı,güzel oluyormuş,ama ben hiç yemedim,sevmiyorum..
eskitoprak Tarih: 15.07.2009 11:59
bizim orada mimbar Dolması derler

mimbar
BoardBeLasi Tarih: 15.07.2009 00:45
[COLOR="Pink"]yiyenlere afiyet olsun diyorum
teking06 Tarih: 06.06.2009 12:45
konuyu sakat bölümüne açsaydınız daha iyi olurdu
NaZ Tarih: 30.04.2009 03:27
Ismini önceden duymustum ama ilk kez Belen'de gördüm bu yemegi. Kesinlikle benlik birsey degil o yüzden tadina bile bakmaya cesaret edemedim.

Ellerine saglik canim
dumanalti Tarih: 27.04.2009 12:28
afiyet olsun canım eminim çok güzel yapacaksın:3:
AYIŞIĞI Tarih: 27.04.2009 12:23
ellerine sağlık canım
annem harika yapar mumbar dolmasını
bu tariflede ben yapmaya çalışayım
süpriz olsun anneme