Maria Pages - Flamenco Republic Flamenco Cumhuriyeti

Son güncelleme: 27.04.2009 13:59
  • Prömiyerini Manhattan'daki ünlü Symphony Space Sanat Merkezi'nde geçekleştirilen gösteri duyguların sadece flamenkoyla ifade bulduğu bir cumhuriyeti tüm dünyaya ulaştırıyor.

    Tarih : 13 Mayıs 2009
    Saat : 20:00
    Yer : CRR Konser Salonu
    Şehir : İstanbul Avrupa


    María Pages tüm zamanların en ünlü kadın dansçılardan biri olarak dans dünyasında ayrıcalıklı bir yerde bulunuyor. Birçokları tarafından "Sonsuz Kollu Dansçı" olarak adlandırılan sanatçı, yaratıcılığının tadını kendi gösterileriyle çıkarıyor. Maria Pages flamenko sanatında kendine has figürleri ve duruşu ile uluslararası bir üne sahip. Klasik flamenko tarzından gelmesine rağmen yarattığı eserlerde modern flamenko dansının geleceğine yeni ufuklar açıyor.

    Maria Pages profesyonel kariyerine Antonio Gades Topluluğunun üyesi olarak başladı. 'Carmen ','El Amor Brujo' ve Carlos Saura'nın dünyaca ünlü 'Flamenko' filmi gibi çeşitli sinema projelerinde yeraldı. 1990 yılında kendi dans topluluğu MARIA PAGES Dans Topluluğu'nu kurdu. O tarihten bu yana yarattığı ve prodüksiyonunu üstlendiği projeler arasında: Sol y sombra (1990) , De la luna al viento (1994) , El perro andaluz-Burlerías (1996) , La tirana (1998) , Flamenco Republic (2001) ,İspanyol Ulusal Balesi için Ilusiones FM (2002) , Canciones, Antes de una guerra (2004) , Sevilla (2006) yeralıyor.

    Maria Pages ve Dans topluluğu gösterileriyle bugüne kadar Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Singapur, Çin,Tayvan, İsrail, Mısır, Rusya, Meksika, Honduras gibi birçok ülkede turneler düzenledi.

    María Pages aynı zamanda Madrid Kültür Konseyi Yönetim Kurulunun etkin bir üyesi olarak dikkat çekiyor.

    MARIA PAGES'in Aldığı Bazı Ödüller

    ULUSAL DANS ÖDÜLÜ 2002, TASARIM
    1996 ADE ULUSAL KOREOGRAFİ ÖDÜLÜ
    GIRALDILLOS ÖDÜLLERİ, FLAMENKO SANATLARI BİENALİ, EN İYİ TOPLULUK, EN İYİ TASARIM, EN İYİ YÖNETMEN VE ELEŞTİRMENLER ÖZEL ÖDÜLÜ
    LEONID MASSINE ÖDÜLÜ, İTALYA, 2004
    6. FLAMENKO ÖDÜLLERİ, İTALYA, 2005, EN İYİ SANATÇI VE EN İYİ YARATICI ÖDÜLÜ
    CULTURA VIVA ÖDÜLÜ, 2006, EN İYİ DANS
    PREMIO CULTURA, 2007, MADRID

    FLAMENKO CUMHURİYETİ
    Prömiyerini Manhattan'daki ünlü Symphony Space Sanat Merkezi'nde geçekleştirilen gösteri duyguların sadece flamenkoyla ifade bulduğu bir cumhuriyeti tüm dünyaya ulaştırıyor.

    Flamenko Cumhuriyeti flamenko kurallarıyla yönetilen hayali bir ülke, bir ruh hali. İçimizdeki manzarayı temsil eden duygularımız ve hislerimizin en mahrem bölgesi. Sahnede yedi farklı bölümde İspanya yakın tarihini görselliğe döken Flamenko Cumhuriyeti, Rosalía de Triana ve Vallejo "Por Seguiriyas"'ın yepyeni yorumu ile 20. yüzyılın efsane flamenko şarkıcısı La Nina de los Peines'i tekrar sahneye taşıyor.

    Kalp atışı sesleriyle açılan gösteri izleyiciyi mutluluktan kedere birçok farklı duyguya taşıyor. Flamenko Cumhuriyeti tezatlıklarla dolu bir gösteri ile duygularınızı unutulmaz bir gösteri ile taşıracak!

    Sanat Tasarımcısı ve Yönetmen: María Pagés
    Koreografi: María Pagés, Fernando Romero (farruca y seguiriya)
    Sahne Tasarımı: María Pagés
    Işık Tasarımı: Olga García
    Kostümler: Lucía Ramón Laca
    Müzik: Geleneksel müzikler: Manuel Soler, Pagés, Paco Arriaga

    1. Kategori: 29,50 TL
#27.04.2009 13:59 0 0 0