Forvetler yalnız değil!

Son güncelleme: 27.04.2009 14:30
  • Forvetler yalnız değil!

    Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor'da, forvet oyuncularının yanı sıra savunma ve orta saha oyuncuları da skora katkı sağlıyor.
    Ligde son 5 haftaya, Beşiktaş'ın 1, Trabzonspor'un 7, Galatasaray'ın 8, Fenerbahçe'nin ise 12 puan önünde, 60 puanla lider olarak giren Sivasspor'da, Trabzonspor galibiyeti orta saha ve savunma oyuncularının skora ne denli önemli katkı sağladığını gözler önüne serdi.
    noimage
    Şampiyonluk yarışında büyük önem taşıyan maçta Trabzonspor'u gole dönük orta saha oyuncusu Musa Aydın, sağbek Abdurrahman Dereli ve solbek Hayrettin Yerlikaya'nın attığı gollerle 3-0 mağlup etmeyi başaran Sivasspor, takım halinde hem ofansif, hem de defansif anlamda başarılı bir futbol sergilediğini futbol kamuoyuna gösterdi.

    HEM OFANSTA, HEM DEFANSTA BAŞARILI

    Sergilediği futbolla spor kamuoyunun takdirini kazanan Bülent Uygun yönetimindeki Sivasspor, geride kalan 29 maçta kalesinde gördüğü 19 golle ligin en az gol yiyen ekibi konumunda bulunurken, rakip kalelere attığı 46 golle de 51 gollü Galatasaray, 50 gollü Fenerbahçe ve 48 gollü Beşiktaş'ın ardından ligin en golcü 4. takımı olarak göze çarpıyor.

    Ligde son 5 haftaya girilirken şampiyonluğun en güçlü adayı konumunda olan Sivasspor'da, hem savunma ve orta saha oyuncuları gol yollarında forvete destek veriyor, hem de forvet oyuncuları savunmayı destekliyor.

    SKORA SAVUNMA VE ORTA SAHADAN KATKI

    Sivasspor'da ligde geride kalan 29 maçta atılan 46 golün 27'sinde forvet, 19'unda ise savunma ve orta saha oyuncularının imzası bulunuyor. Orta saha oyuncularının 12 golle skora katkıda bulunduğu Sivasspor'da, savunma oyuncuları da 7 gol atarak takımlarının başarısında büyük rol oynuyor. Kırmızı-beyazlı ekipte, en golcü isim, 13 golle milli oyuncu Mehmet Yıldız olarak göze çarpıyor. Mehmet'i, 6'şar golle Kamerunlu forvet Herve Germain Tum ve orta saha oyuncusu Musa Aydın takip ediyor.

    4 BÜYÜKLERDE DURUM NE?
    Sivasspor'un zirvedeki rakiplerinde ise forvete diğer mevkilerden gelen gol desteği şöyle:

    13 futbolcunun gol attığı Beşiktaş'ta 4 forvetten toplam 26 gol geldi. Nobre 10, Bobo 8, Holosko 7 ve Eskişehirspor'a giden Batuhan 1 gol atarken; 6 orta saha oyuncusu toplam 16 gole, 3 defans oyuncusu da 5 gole imza attı.

    Trabzonspor'da 10 futbolcu gol attı, bunlardan 4 tanesi forvet. 11 gollü Gökhan, 10 gollü Umut, 3 gollü Yattara ve 2 gollü Isaac toplamda 26'yı yakalarken; 3 orta saha oyuncusu 8, 2 defans oyuncusu da 4 gole ulaştı.

    Galatasaray'da 11 futbolcu gol atarken, bunlardan sadece 2 tanesi forvet oldu. 19 gol atan Baros ve 4 gol atan Nonda'nın dışında, 7 orta saha oyuncusu toplam 25, 2 defans oyuncusu da toplam 3 gole imza attı.

    Fenerbahçe'de ise 12 futbolcu gol attı, bunlardan 3 tanesi forvet ve 3'ü de 6'şar gol attı. En ilginç olan ise defansta oynayan Lugano'nun da Güiza, Semih ve Deivid gibi 6 gol atmayı başarması. Orta sahada oynayan 5 futbolcu 20 gol attı, bunların yarısı Alex'ten geldi. 4 defans futbolcusu ise 11 kez rakip fileleri sarstı.


    Toplam 13 ayrı futbolcunun ligde gol sevinci yaşadığı Sivasspor'da, futbolcuların performansı şöyle:
    noimage



    Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor Sivasspor
    Sivasspor futbol takimi Sivasspor futbol takimi Sivasspor futbol takimi Sivasspor futbol takimi
    Sivasspor yigidolar Sivasspor yigidolar Sivasspor yigidolar Sivasspor yigidolar
    Sivasspor hakkinda Sivasspor hakkinda Sivasspor hakkinda Sivasspor hakkinda
#27.04.2009 14:30 0 0 0