Tempura


Tempura
KAÇ KİŞİLİK: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 5-6 dk

Malzemeler:
# 1 yumurta
# 1 su bardağı un
# 1 su bardağı buzlu su
# 3 temizlenmiş karides
# 1 uzun dilim havuç
# 2-3 dilim mantar
# 2-3 dilim kabak
# 1 temizlenmiş taze soğan
# Soya sosu
# Kızartma için sıvıyağ

Hazırlanışı:
* Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın. Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın.

* Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın.

Yorumla...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1154
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:30
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 23:07
Ellerine Saglik
clark Tarih: 17.07.2006 15:39
tesekkürler ,eline emegine saglik
GS2004 Tarih: 12.07.2006 21:13
Bir sey degil arkadaslar Afiyet Olsun
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:46
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:02
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
mahmilik Tarih: 14.02.2006 16:53
emeğine sağlık
Turania Tarih: 12.02.2006 12:54
eline emeğine sağlık arkadasım
refik Tarih: 13.01.2006 14:22
emeğinize sağlık teşekkürler