Tilki tilki saat kaç

Son güncelleme: 27.04.2009 16:00

  • Tilki tilki saat kaç?

    Hakkında anlatılacak çok şey var: Kurnaz, zeki, mükemmel bir belleğe sahip ve şeytansı... Tilkilere ilişkin pek çok araştırma yapılmasına karşın, öykülere konu olmuş bu kızıl kürklü hayvana ilişkin net bir portre henüz oluşturulamadı. Çünkü doğada avcıları nasıl şaşırtıp kolayca atlatıyorsa, bilim insanlarını da araştırma alanlarında farklı türleri ve özellikleriyle şaşkına çeviriyor.

    noimage

    Onca anekdot ve söylenceye konu olan tilki (Vulpes vulpes), gezegenin en yaygın memelilerinden biri. Tilkilere ilişkin pek çok bilgi var. Davranış şekilleri, cinsel alışkanlıkları; Avrupa, Kuzey Amerika, Asya, Kuzey Afrika, Avustralya'daki toplulukların beslenme tarzı ve biyolojisi hep öğrenildi. Buna karşın, dünyanın dört bir yanındaki araştırmacıların bugüne dek sürdürdüğü çalışmalar, bu kızıl kürklü hayvanın anlamlı ve değerli bir portresini ortaya koyamadı.

    Bölgeci bir hayvan mı? Evet, ama istisnalar mevcut. Tekeşli mi? Her zaman değil. Yalnız mı yaşıyor? Koşullara bağlı. Postunun rengi bile yaşadığı yere göre değişiyor. Örneğin, Cross Fox (haçlı tilki) diye anılan Kuzey Amerika cinsinin sırtında ve bacaklarında geniş bir siyah şerit bulunuyor.



#27.04.2009 16:00 0 0 0